ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXIX

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

30.06.2022

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1435
Про звернення Калуської міської ради

 
УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
30.06.2022     №   1435
 
Про звернення Калуської міської ради до  НКРЕКП  щодо коригування тарифу на
теплову енергію
м.Калуш
        (двадцять дев’ята сесія восьмого 
   демократичного скликання)
 
   
   
 
 
Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг щодо коригування тарифу на теплову енергію (додається).
 
  1. Контроль за виконанням даного рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького. 
 
 
 
Міський голова                                                                     Андрій НАЙДА
 
  
Голові Національної комісії, що здійснює державне
регулювання у  сферах енергетики та комунальних  послуг
Костянтину УЩАПОВСЬКОМУ
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
 
Ми, депутати Калуської міської ради, звертаємось до Вас з важливим питанням, яке турбує Калуську міську територіальну громаду. Стосується це передовсім коригування тарифів на теплову енергію ДП «Калуська ТЕЦ-нова».
 16 травня 2022 року ДП «Калуська ТЕЦ-нова» провело відкрите обговорення щодо перегляду та встановлення тарифів на виробництво теплової енергії для потреб населення, для установ, що фінансуються за рахунок державного і місцевих бюджетів, інших споживачів та зазначило причини їх зростання. 
На сьогодні послуги з постачання теплової енергії для споживачів житлового масиву міста Калуша надають два підприємства: КП «Калуська енергетична Компанія» Калуської міської ради та ДП «Калуська ТЕЦ-нова».
ДП «Калуська ТЕЦ-нова» визнано централізованим постачальником теплової енергії для населення, бюджетних і інших установ для опалення, тобто всіх категорій споживачів м. Калуша, які отримують теплову енергію від Калуської ТЕЦ.
          В опалювальний період 2021-2022 років ДП «Калуська ТЕЦ-нова» сумлінно виконувало свої зобов’язання: своєчасно та в повному обсязі забезпечувало послугами споживачів міста Калуш, не зважаючи на те, що ціна на вугільну продукцію з урахуванням транспортування зросла у три рази у порівнянні з ціною, закладеною у діючих тарифах на виробництво теплової енергії.
Калуська міська рада у зв’язку з необхідністю забезпечення початку опалювального сезону 2022-2023 рр. та беручи до уваги норми чинного законодавства України розуміє потребу в необхідності формування економічно обґрунтованих тарифів на теплову енергію. Водночас просимо вжити всіх заходів у відповідності до урядових ініціатив, які лягли в основу проекту закону України  «Про особливості регулювання відносин на ринку природного газу та у сфері теплопостачання протягом дії воєнного стану та подальшого відновлення», який вже ухвалено Верховною Радою в першому читанні.
Звертаємо Вашу увагу й на те, що ДП «Калуська ТЕЦ-нова» може претендувати на одержання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення різниці між фактичною вартістю та тарифами, що затверджувалися та/або погоджувалися органами державної влади.
 
 
Прийнято на  29  сесії Калуської міської радим
восьмого демократичного скликання
30.06.2022 року