ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXXI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

25.08.2022

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1535
Про затвердження Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади  

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
 
25.08.2022     №   1535
 Про затвердження Положення про
присвоєння звання «Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади 
м.Калуш
    (тридцять перша  сесія  восьмого 
   демократичного скликання)
 
   
        
 
           
Відповідно до статті 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, міська рада
  
            1. Затвердити Положення про присвоєння звання «Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади» згідно з додатком.
 
            2. Пільги особам, яким присвоєно звання «Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади», поширюються і на осіб, яким присвоєно звання «Почесний громадянин міста Калуша».
 
3. Вважати таким, що втратило чинність, рішення Калуської міської ради від 22.10.1996 №99 «Про положення «Почесний громадянин міста Калуша».
           
           
 
Міський голова                                                                             Андрій НАЙДА
  
Додаток
до рішення міської ради
25.08.2022    № 1535
 
 
ПОЛОЖЕННЯ
про присвоєння  звання «Почесний громадянин
Калуської міської територіальної громади»
 
  1. Загальні положення
 
1.1. Звання «Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади» (надалі – Звання) є найвищою відзнакою Калуської міської  територіальної громади, яке присвоюється громадянам України чи іноземцям, які зробили значний особистий внесок у захист національних інтересів та суверенітету держави, соціально-економічний, культурний розвиток громади, у справу збагачення національної культурної та духовної спадщини; за видатні досягнення у розвитку науки, освіти, культури, мистецтва, охорони здоров'я, спорту, бізнесу та інших сфер діяльності, у зміцненні авторитету громади на всеукраїнському чи міжнародному рівнях та користуються загальною повагою і визнанням у територіальній громаді.
1.2. Звання присвоюється в порядку, визначеному цим Положенням, рішенням Калуської міської ради один раз і є довічним. В окремих випадках Звання присвоюється посмертно.
1.3. Звання може бути присвоєно не більше як двом особам у рік.
1.4. Звання не може бути присвоєно особам, які мають судимість.
1.5. Особам, удостоєним Звання, вручається нагрудний знак, посвідчення та диплом.
 
  1. Пільги особам, яким присвоєно Звання
 
2.1. Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади має право:
- безкоштовного проїзду у комунальному громадському транспорті;
- пільгового зубопротезування;
- на пільги з оплати 50% вартості комунальних послуг в межах норм споживання з водопостачання, водовідведення, теплопостачання, вивезення та захоронення твердих побутових відходів.
 
  1. Порядок представлення до присвоєння Звання
 
3.1. Право висування кандидатур на присвоєння Звання належить:
- Калуському міському голові;
- депутатам Калуської міської ради;
- старостам сіл;
- трудовим колективам підприємств, установ, організацій (незалежно від форм їх власності);
- громадським організаціям, профспілкам, творчим спілкам.
3.2. Самовисування на Звання не розглядаються.
3.3. При висуванні кандидатури на присвоєння Звання подаються такі документи:
- клопотання на ім’я міського голови з описом видатних заслуг особи та  обґрунтуванням доцільності присвоєння Звання;
- біографічна довідка;
- дві кольорові фотокартки розміром 30х40 мм.
До пакету документів можуть додаватися відгуки-клопотання юридичних, фізичних осіб, громадських організацій, колективів та зібрань громадян, які підтримують висування цієї кандидатури (кількість відгуків не обмежується).
  1. Матеріали, зазначені у пункті 3.3. подаються до відділу кадрової роботи і нагород виконавчого комітету міської ради щороку до 1 квітня. Клопотання, що надійшли після зазначеного строку, розглядаються наступного року.
 
  1. Порядок розгляду матеріалів щодо присвоєння Звання
 
4.1. Попередній розгляд кандидатур на присвоєння Звання здійснюється Експертною радою з попереднього розгляду кандидатур на присвоєння звання «Почесний громадянин Калуської міської територіальної громади» (далі – Експертна рада).
4.2. Експертна рада є дорадчим органом, склад якого формується з представників творчих, професійних об’єднань, громадських діячів, керівників органів місцевого самоврядування, депутатів міської ради, інших осіб, які мають авторитет у Калуській громаді.
4.3. Персональний склад Експертної ради затверджується розпорядженням міського голови.
4.4. Засідання Експертної ради є правомочним за умови присутності не менше половини її загального складу. Рішення приймаються більшістю голосів від загального складу Експертної ради.
4.5. У разі надходження клопотань про присвоєння Звання більше ніж двом особам, Експертна рада рекомендує на розгляд міської ради кандидатури не більше двох осіб.
4.6. Протокол засідання Експертної ради разом з іншими документами розглядається на засіданні відповідної постійної депутатської комісії та з проектом рішення виноситься на розгляд міської ради.
4.7. Узагальнення інформації, визначення відповідності наданих клопотань умовам цього Положення, підготовка їх до розгляду Експертною радою та підготовка проекту рішення міської ради здійснюється відділом кадрової роботи і нагород виконавчого комітету Калуської міської ради.
 
  1. Порядок вручення нагородних атрибутів Звання
 
5.1. Посвідчення, диплом та нагрудний знак вручається громадянам, які удостоєні Звання безпосередньо, їх законним представникам або близьким родичам.
5.2. Нагородження відбувається під час урочистостей, як правило, до Дня міста Калуша.
5.3. Нагородні атрибути вручає Калуський міський голова або за його дорученням секретар міської ради чи заступник міського голови.
5.4. Почесному громадянину Калуської міської територіальної громади виплачується одноразова грошова винагорода в розмірі трьох мінімальних зарплат, встановлених на 1 січня поточного року, або вручається цінний подарунок.
5.5. Повідомлення про присвоєння Звання оприлюднюється на офіційному сайті Калуської міської ради.
5.6. Осіб, яким присвоєно Звання, записують до «Книги почесних громадян Калуської міської територіальної громади» в хронологічному порядку. Книга ведеться в одному екземплярі та зберігається в Калуській міській раді.
 
6. Позбавлення Звання
 
6.1.  Рішення про позбавлення Звання може бути прийняте міською радою, якщо особа своєю поведінкою дискредитує Звання, а також у разі набрання законної сили вироком суду за вчинення особою злочину.
6.2. У разі позбавлення особи Звання:
- посвідчення про присвоєння Звання та інші нагородні атрибути підлягають поверненню до міської ради;
- громадянин позбавляється встановлених прав і пільг, визначених цим Положенням.
 
7. Опис нагрудного знаку
 
Нагрудний знак виготовляється зі срібла у формі кола діаметром 25 мм.  Всередині кола розміщений Герб міста Калуша, по колу – рельєфний напис «ПОЧЕСНИЙ ГРОМАДЯНИН КАЛУСЬКОЇ ГРОМАДИ». На зворотному боці знаку розміщена застібка для кріплення до одягу.
 
8. Заключні положення
 
8.1. У випадку втрати (псування) нагородних атрибутів дублікати не видаються.
8.2. Облік громадян, яким присвоєно Звання, та запис інформації до Книги почесних громадян Калуської міської територіальної громади здійснюється відділом кадрової роботи і нагород виконавчого комітету Калуської міської ради.
8.3. Виготовлення посвідчень, дипломів, нагрудних знаків забезпечує організаційний відділ виконавчого комітету Калуської міської ради.
 
 
 
Міський голова                                                                             Андрій НАЙДА