ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXXI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

25.08.2022

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1532
Про звернення Калуської міської ради щодо спрощення процедури закупівель

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
 
25.08.2022     №   1532
 
Про звернення Калуської міської
ради щодо спрощення процедури закупівель
м.Калуш
        (тридцять перша  сесія  восьмого 
   демократичного скликання)
 
   
 
Відповідно до Конституції України, враховуючи рекомендації постійної комісії з соціально - економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада 
 
ВИРІШИЛА:
         1. Схвалити звернення Калуської міської ради до голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, Комітетів Верховної Ради України з питань економічного розвитку, з питань бюджету, з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування (додається).
2. Направити звернення голові Верховної Ради України Руслану Стефанчуку, голові Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитру Наталусі, голові Комітету Верховної Ради України з питань бюджету Юрію Арістову, голові Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Андрію Клочку.  
3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.
 
        
Міський голова                                                                Андрій НАЙДА
                  
Голові Верховної Ради України
п. Руслану Стефанчуку
Голові Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку
п. Дмитру Наталусі
Голові Комітету Верховної Ради України з питань бюджету
п. Юрію Арістову
Голові Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування
п. Андрію Клочку
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
ЗВЕРНЕННЯ
 
         Враховуючи завдання, які виконують органи місцевого самоврядування у період воєнного часу та необхідність оперативного їх вирішення, громади потребують спрощення процедури закупівель. На фоні інфляції та підняття цін на товари і послуги, гостро стоїть підняття їх вартісного порогу.
         Ми, депутати Калуської міської ради, просимо якнайшвидше  розглянути, зареєстрований у Верховній Раді України  02.08.2022 року за  №7624 проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» щодо актуалізації порогів публічних закупівель у зв’язку з інфляційними процесами в державі.
         Вищевказаний законопроєкт передбачає підвищення закупівельного порогу для товарів та послуг до 500,0 тис. грн.(замість 200,0 тис. грн.), для робіт – до 3,0 млн. грн. (замість 1,5 млн. грн.), для спрощених закупівель – до 200,0 тис. грн. (замість 50,0 тис. грн.) та щорічний перегляд вартості закупівель.
         Прийняття цього Закону сприятиме вирішенню низки проблем Калуської міської територіальної громади та дасть змогу ефективніше виконувати свої повноваження і захищати інтереси громадян.
 
 
Прийнято на  31сесії Калуської міської ради
восьмого демократичного скликання     25.08.2022 року