ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XXXVIII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

21.12.2022

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    24
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    7
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 1805
Про припинення комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради шляхом ліквідації

 
УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
 
21.12.2022     №   1805
 
Про припинення
комунального підприємства
«Екосервіс» Калуської міської
ради шляхом ліквідації
 
 
м.Калуш
(тридцять восьма сесія восьмого демократичного скликання)
 
Відповідно до ст. ст. 59, 78, 135 Господарського кодексу України, ст. ст. 104-105, 110-112 Цивільного кодексу України, Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формувань», керуючись ст. ст. 25, 26, 59, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги клопотання начальника управління комунальної власності Калуської міської ради Олександра Челядина від 13.12.2022 № 01-15/1-1/136, враховуючи рекомендації постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1.      Припинити юридичну особу - комунальне підприємство «Екосервіс» Калуської міської ради (код ЄДРПОУ – 31789191), розташоване за адресою: 77301, Івано-Франківська область, м. Калуш, вул. Богдана Хмельницького, 82, шляхом ліквідації.
2.      Для здійснення процедури ліквідації КП «Екосервіс» утворити ліквідаційну комісію у складі, згідно з додатком 1.
3.      Встановити, що до ліквідаційної комісії, з моменту прийняття цього рішення, переходять права щодо управління юридичною особою – комунальним підприємством «Екосервіс» Калуської міської ради.
4.      Затвердити Порядок припинення юридичної особи - комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради, згідно з додатком 2.
5.       Голові ліквідаційної комісії з з ліквідації юридичної особи -  комунального підприємства «Екосервіс» забезпечити своєчасне здійснення заходів, передбачених Порядком, та про результати проведеної роботи інформувати Калуську міську раду.
6.       Надати дозвіл архівному відділу Калуської міської ради (Олена Корнага) безкоштовно прийняти документи тривалого зберігання (справи з кадрових питань)комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради,в процесі процедури ліквідації.
7.       Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання цього рішення покласти на головного відповідального виконавця — управління комунальної власності Калуської міської ради (Олександр Челядин).
8.       Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради Богдана Білецького.
 
 
 
 
Міський голова                                                                 Андрій НАЙДА
 
  
 
 
 
 
Додаток 1
до рішення міської ради
 
  21.12.2022  № 1805
 
 
 
 
 





СКЛАД комісії з ліквідації юридичної особи — комунальне підприємство
«Екосервіс» Калуської міської ради

 (код ЄДРПОУ 31789191)
 

 
№з/п П.І.Б. Посада Ідентифікаційний код
Голова комісії:
1 Пристай Марія Володимирівна директор комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради
 
Члени комісії:
 
2 Вацко Анна Євгенівна головний бухгалтер комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради
3 Захарія Тарас Петрович головний спеціаліст – юрист відділу житлової політики управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради
4  
Корнага Володимир Володимирович
 
бухгалтер управління комунальної власності Калуської міської ради
5 Лесів Галина Володимирівна інспектор кадрів комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради
6 Рекунов Юрій Іванович заступник начальника УЖКГ з питань благоустрою та закупівель товарів, робіт і послуг

Секретар міської ради                                           Віктор ГІЛЬТАЙЧУК
 
 
 
 
Додаток 2
до рішення міської ради
 
  21.12.2022  № 1805
 
 
 
 
 
Порядок припинення юридичної особи - комунального підприємства
«Екосервіс» Калуської міської ради, шляхом ліквідації
 
І. Загальні положення.
 
1.1. Даний Порядок припинення юридичної особи комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради, шляхом ліквідації (далі - Порядок) застосовується для проведення ліквідації комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради (далі - Підприємство).
1.2. Ліквідація Підприємства здійснюється ліквідаційною комісією, утвореною власником комунального підприємства «Екосервіс» — Калуською міською радою.
1.3. Місцезнаходження ліквідаційної комісії: 77301, м.Калуш, вул..Б.Хмельницького, 82.
1.4. З дати прийняття рішення про припинення Підприємства, права щодо управління Підприємством переходять до ліквідаційної комісії з питань ліквідації комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради.
 
ІІ. Порядок роботи ліквідаційної комісії з проведення ліквідації комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради.
 
2.1. Ліквідаційна комісія з проведення ліквідації комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради (далі – ліквідаційна комісія) в своїй діяльності керується Конституцією України, Цивільним кодексом України, Господарським Кодексом України, іншими законодавчими актами, даним Порядком.
2.2 Кількісний та персональний склад ліквідаційної комісії визначається та затверджується рішенням сесії Калуської міської ради.
2.3. У своїй діяльності ліквідаційна комісія підпорядкована, підзвітна та підконтрольна Калуській міській раді.
2.4. Роботу ліквідаційної комісії організовує її голова згідно із планом роботи, складеним на підставі Господарського Кодексу України, інших законодавчих актів та даного рішення міської ради.
2.5. Засідання ліквідаційної комісії правомочне, якщо в ньому беруть участь – не менше ніж 2/3 від загальної кількості членів комісії.
2.6. Рішення ліквідаційної комісії приймаються простою більшістю голосів від присутніх на засіданні членів комісії( неменш3-х осіб ).
2.7. Рішення оформлюються протоколом, якій підписує голова та члени ліквідаційної комісії. У випадку наявності окремих думок, член комісії, який має окрему думку, має право вказати це в додатку до протоколу.
2.8. Засідання ліквідаційної комісії проводить голова ліквідаційної комісії.
 
 
ІІІ. Проведення ліквідації комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради.
 
3.1. Процес ліквідації комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради розпочинається з дати прийняття рішення про ліквідацію.
3.2. Строк подачі заяв претензій кредиторів до Підприємства здійснюється протягом 2 (двох)місяців з дати публікації оголошення про ліквідацію в спеціалізованому друкованому засобі масової інформації (Бюлетень державної реєстрації). Вимоги кредиторів надсилати за адресою: 77311, Івано-Франківська область, м. Калуш, вул. Богдана Хмельницького, 82.
3.3. Строк проведення ліквідації Підприємства здійснюється протягом трьох років з дати публікації оголошення про ліквідацію в Бюлетені державної реєстрації але в будь-якому випадку включно до внесення запису про ліквідацію;
3.4. Ліквідаційна комісія зобов’язана:
- повідомити явних (відомих) кредиторів у письмовій формі про порядок та строки подачі заяв про претензії до Підприємства;
- вжити необхідних заходів щодо стягнення дебіторської заборгованості Підприємства та виявлення вимог кредиторів з письмовим повідомленням кожного з них про ліквідацію Підприємства;
- оцінити наявне майно Підприємства, розрахуватися з кредиторами, скласти ліквідаційний баланс;
- подати ліквідаційний баланс для розгляду його та затвердження на пленарному засіданні сесії міської ради.
3.5. Після завершення процесу ліквідації ліквідаційна комісія проводить у державних органах реєстрації припинення та виключення підприємства з Єдиного Державного Реєстру.
 
IV. Заходи проведення ліквідації комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради.
 
4.1. Публікація інформації про ліквідацію Підприємства із зазначенням терміну подачі заяв кредиторів.
4.2. Повідомити про рішення про припинення Підприємства в триденний термін з дати прийняття рішення: «Центр надання адміністративних послуг» м. Калуш, Калуську державну податкову інспекцію ГУ ДПС в Івано-Франківській області, ГУ ПФУ в Івано-Франківській області, Калуське управління ДКсУ в Івано-Франківській області (за наявності відкритих розрахункових рахунків), обслуговуючі установи банків.
4.3. Проведення інвентаризації, за необхідністю, здійснюється інвентаризаційною комісією утвореною розпорядженням міського голови Калуської міської ради.
4.4. Виявлення дебіторів та кредиторів Підприємства.
4.5. Складання проміжного ліквідаційного балансу Підприємства, проведення розрахунків по заборгованості.
4.6. Складання ліквідаційного балансу Підприємства.
4.7. Затвердження ліквідаційного балансу Підприємства.
4.8. Подання документів на проведення перевірок для отримання довідки з:
- Калуської державної податкової інспекції ГУ ДПС в Івано-Франківській області — для зняття з обліку;
- установ банків — для закриття рахунків;
- ГУ ПФУ в Івано-Франківській області — для зняття з обліку;
4.9. Здійснення впорядкування та передачі документів тривалого зберігання (з кадрових питань)Підприємства, що підлягають обов’язковому зберіганню, до архівного відділу Калуської міської ради. Опис справ з кадрових питань та акт передачі до архівної установи оформити належним чином та згідно чинного законодавства.
4.10. Надання державному реєстратору  «Центр надання адміністративних послуг» м.Калуш документів, які підтверджують завершення процесу ліквідації Підприємства, для проведення державної реєстрації  припинення юридичної особи – комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради.
 
V. Прикінцеві положення.
 
5.1. Робота ліквідаційної комісії закінчується після завершення процесу ліквідації Підприємства та отримання від державних органів повідомлення про припинення державної реєстрації Підприємства з Єдиного Державного Реєстру.
5.2. Документація роботи ліквідаційної комісії з припинення юридичної особи – комунального підприємства «Екосервіс» Калуської міської ради, шляхом ліквідації, передається до управління комунальної власності Калуської міської ради відповідно до встановленого порядку з діловодства для відповідного зберігання.
 
 
 
Секретар міської ради                                         Віктор ГІЛЬТАЙЧУК