ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XLII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

30.03.2023

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2022
Про укладення мирової угоди у справі № 345/1042/23           

 
УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
30.03.2023     №   2022
 Про укладення мирової угоди 
у справі № 345/1042/23 
 
м.Калуш
(сорок друга  сесія  восьмого демократичного скликання)
 
 
 
Розглянувши заяву Федоріва  Богдана Івановича від 20.03.2023року про укладення мирової угоди у справі № 345/1042/23, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», Порядком прийняття в  експлуатацію  закінчених будівництвом об’єктів, затвердженим постановою Кабінету Міністрів  України № 461 від  13.04.2011 року  «Питання прийняття в  експлуатацію  закінчених будівництвом об’єктів», ст.207 Цивільного процесуального кодексу України, ст.376 Цивільного кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою, постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, мiська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
1. Погодити текст мирової угоди (додається) між Калуською міською радою та Федорівим  Богданом  Івановичем.
2. Доручити міському голові підписати мирову угоду від імені Калуської міської ради та подати її на затвердження суду.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань будівництва та землеустрою, постійну комісію з питань власності, житлово-комунального господарства та екології та на посадову особу відповідно до розподілу функціональних обов’язків.
 
 
 
Міський голова                                                  Андрій НАЙДА
 
  
 
Мирова угода у справі № 345/1042/23
 
м. Калуш                                                                       «____» _______ 2023 року
 
           Федорів Богдан Іванович (надалі – Позивач), з однієї сторони, та
           Калуська міська рада, в особі міського голови Найди Андрія Михайловича, який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (надалі – Відповідач), третя особа Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Калуської міської ради, з другої сторони, разом надалі іменуються Сторонами Мирової угоди, керуючись статтями 207,208,255,256 ЦПК України, домовились укласти Мирову угоду на наступних умовах:
 
1. Відповідно до частини 3 статті 376 Цивільного кодексу України за Позивачем Федорів Богданом Івановичем (РНОКПП 2714819035) визнається право власності в цілому на самочинно збудоване нерухоме майно - нежитлову будівлю загальною площею 529,6 кв.м., що знаходиться за адресою м. Калуш, вул. Молодіжна, 4А.;
2. Після набрання законної сили ухвалою суду про затвердження мирової угоди, Позивач Федорів Богдан Іванович зобов’язується здати об’єкт самочинного будівництва - нежитлову будівлю загальною площею 529,6 кв.м., що знаходиться за адресою м. Калуш, вул. Молодіжна, 4А, в експлуатацію згідно умов здачі в експлуатацію самочинно збудованого об’єкта, які визначені пунктами 10 і 17 Порядку прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів, який затверджено Постановою КМУ № 461 від 13.04.2011 року «Питання прийняття в експлуатацію закінчених будівництвом об'єктів», шляхом подання декларації за формою, наведеною у додатку 5 до цього Порядку.
3. Після набрання законної сили ухвалою суду про затвердження мирової угоди та виконання п. 2 цієї мирової угоди, Позивач Федорів Богдан Іванович зобов’язується провести державну реєстрацію права власності на об’єкт самочинного будівництва - нежитлову будівлю загальною площею 529,6 кв.м., що знаходиться за адресою м. Калуш, вул. Молодіжна, 4А, згідно процедури, передбаченої затвердженим постановою КМУ від 25 грудня 2015 р. № 1127 Порядком державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень.
4. Сторони дійшли згоди, що судові витрати несуть самостійно в межах здійснених ними витрат, при цьому Позивач має право на повернення з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого ним при поданні відповідної апеляційної скарги згідно вимог ч. 4 ст. 7 Закону України «Про судовий збір».
5. Сторони своїми підписами під даною Мировою угодою підтверджують, що їх волевиявлення при укладенні даної Мирової угоди є вільним і відповідає їх внутрішній волі; вони досягли згоди з усіх істотних умов даної Мирової угоди і жодна зі Сторін не буде посилатися в майбутньому на недосягнення згоди щодо істотних умов даної Мирової угоди як на підставу вважати її неукладеною та/або недійсною; вони у повному обсязі розуміють значення своїх дій та можуть керувати ними; вони розуміють природу даної Мирової угоди, свої права та обов`язки по ній; вони володіють українською мовою, що дало їм можливість прочитати та правильно зрозуміти сутність даної Мирової угоди; дана Мирова угода спрямована на реальне настання правових наслідків, що обумовлені нею; їх правоздатність на момент укладення даної Мирової угоди не є обмеженою; дана Мирова угода укладається ними не внаслідок помилки, обману, насильства, зловмисної домовленості між ними та не під впливом тяжких обставин; дана Мирова угода не є фіктивною та/або удаваною; умови даної Мирової угоди не суперечать актам чинного законодавства, а також моральним засадам суспільства; на момент укладення даної Мирової угоди відсутні будь-які підстави, що мають або можуть мати істотне значення для погодження Сторонами умов даної Мирової угоди; дана Мирова угода підписана особами, що мають усі необхідні для цього повноваження: умови даної Мирової угоди повністю відповідають їх інтересам та не ставлять жодну зі Сторін у надзвичайно невигідне матеріальне становище; відсутні підстави для визнання даної Мирової угоди недійсною або неукладеною та що жодна зі Сторін не буде посилатися на наявність таких підстав у майбутньому для оскарження даної Мирової угоди.
6. Сторони стверджують, що будь-яких претензій майнового чи немайнового характеру по предмету спору, з моменту укладення даної мирової угоди одна до одної не мають, підписанням даної мирової угоди вони не вийшли за межі предмета спору, ні в процесі її укладання, ні в процесі виконання її умов не будуть і не можуть бути порушені права будь-яких третіх осіб, в тому числі і держави.
7. Наслідки укладання мирової угоди передбачені ст.175, ст.205, ст.206 ЦПК України сторонам відомі.
8. Дана мирова угода складена в чотрирьох екземплярах, по одному для кожної із Сторін і для Калуського міськрайонного суду.
 
 
Позивач                                                            ___________ Федорів Б.І.
 
 
Відповідач                                                         ____________ Найда А.М.
 
 
Третя особа                                                       _____________Топоров А.В.