ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XLVI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

25.05.2023

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    30
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    1
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2151
Про звернення Калуської міської ради до Фонду  державного майна України щодо сприяння у перегляді рішення АТ «ОРІАНА» про продовження оренди  приміщення для спортивного клубу «НАФТОХІМІК»

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ

25.05.2023     №   2151

 Про звернення Калуської міської ради до Фонду  державного майна України щодо сприяння у перегляді рішення АТ «ОРІАНА» про продовження оренди  приміщення для спортивного клубу «НАФТОХІМІК»
 
 
м.Калуш
(сорок шоста сесія восьмого
демократичного скликання)
 

 
         Відповідно до Конституції України, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги лист голови ООП «Карпатнафтохім» та сервісних служб щодо сприяння у перегляді рішення АТ «ОРІАНА» про продовження оренди приміщення для спортивного клубу «НАФТОХІМІК»,  міська рада
ВИРІШИЛА:
            1. Схвалити і направити звернення Калуської міської ради до   голови Фонду державного майна України Рустема Умерова щодо подальшого цільового використання приміщення,  яке належить АТ «ОРІАНА» і перебуває у строковому платному користуванні ОБ’ЄДНАНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ «ЛУКОР-КАРПАТНАФТОХІМ», де проводяться фізкультурно-оздоровчі, спортивні та навчальні заходи учнівської молоді та студентів у межах діяльності ДЮСШ спортивного клубу «НАФТОХІМІК» (додається).
            2. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Надію Гуш.
 
     
Міський голова                                                                       Андрій НАЙДА
 
 
 

Голові Фонду державного майна України
                                                                                   Рустему УМЕРОВУ       

                                   
 

ЗВЕРНЕННЯ 

 
Калуська міська рада звертається до Вас з проханням про допомогу у вирішенні на користь нашої громади питання подальшого цільового використання приміщення площею 744 м2 (вул. Євшана, 9, м. Калуш Івано-Франківської області, 77300), яке належить АТ «ОРІАНА» і перебуває у строковому платному користуванні ОБ’ЄДНАНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ «ЛУКОР-КАРПАТНАФТОХІМ», де проводяться фізкультурно-оздоровчі, спортивні та навчальні заходи учнівської молоді та студентів у межах діяльності ДЮСШ спортивного клубу «НАФТОХІМІК».
Суть проблеми полягає в тому, що орендодавець АТ «ОРІАНА» надіслала орендареві лист-попередження про розірвання договору оренди за рішенням позачергових загальних зборів акціонерів (№ 117 від 03.02.2023, копія додається), строк якої закінчується 22.04.2023.
Внаслідок таких дій державного підприємства є загроза припинення функціонування великого і потужного спортивного клубу, який має вже більш як тридцятилітню історію та безліч спортивних досягнень. В різні роки тут працювали десятки висококваліфікованих фахівців з різних видів спорту. Щорічно в спортклубі організовуються та проводяться літні та зимові спартакіади з 7-9 видів спорту, до яких залучалося кожного разу понад три тисячі калушан.
За час функціонування цього спортивного закладу його тренерами та фахівцями підготовлено понад 60 майстрів спорту колишнього союзу та України. Заняття для сімей працівників підприємства «Карпатнафтохім» (яких понад 4 тисячі) проводяться на безоплатній основі. На сьогодні активно послугами клубу користується велика кількість ВПО. (Більш детально про роботу клубу в інформаційній довідці, що додається).
З огляду на вищезазначене, просимо Вашого сприяння у перегляді рішення АТ «ОРІАНА» щодо продовження оренди зазначеного приміщення, адже ми разом не можемо допустити закриття соціально важливого, цінного для розвитку спорту та оздоровлення великої кількості людей легендарного спортклубу.
Наперед вдячні за розуміння та сприяння Калуській міській територіальній громаді.

Прийнято на 46 сесії Калуської міської ради  
25  травня 2023р.