ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XLVI

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

25.05.2023

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2164
Про погодження проєкту Меморандуму про співробітництво і партнерство з молодіжною громадською організацією  «Інститут суспільних ініціатив»

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
25.05.2023     №   2164
 
Про погодження проєкту    Меморандуму про співробітництво і партнерство з молодіжною громадською організацією  «Інститут суспільних ініціатив» 
 
м.Калуш
(сорок шоста сесія восьмого
демократичного скликання)
 
 
 
        Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та враховуючи службову записку начальника управління економічного розвитку міста міської ради Юрія Соколовського, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
1. Погодити проєкт Меморандуму про співробітництво і партнерство з молодіжною громадською організацією  «Інститут суспільних ініціатив» (додається).
2. Уповноважити міського голову Андрія Найду від Калуської міської ради укласти Меморандум про співробітництво і партнерство з молодіжною громадською організацією «Інститут суспільних ініціатив». 
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.
 
 
 
Міський голова                                                  Андрій НАЙДА
           
 
ПОГОДЖЕНО
рішенням міської ради
25.05.2023    №  2164
 
Секретар міської ради
 
Віктор ГІЛЬТАЙЧУК   
 
 
 
МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВРОБІТНИЦТВО  І ПАРТНЕРСТВО З МОЛОДІЖНОЮ ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ «ІНСТИТУТ СУСПІЛЬНИХ ІНІЦІАТИВ»
 
м. Калуш                                                            «____» ___________ 2023 р.
 
 
МОЛОДІЖНА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ІНСТИТУТ СУСПІЛЬНИХ ІНІЦІАТИВ» (далі іменується – Сторона 1) в особі голови правління Репицького Тараса Володимировича, який діє на підставі Статуту та наказу №1-2022 , з однієї сторони та
КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА (далі іменується – Сторона 2) в особі міського голови Найди Андрія Михайловича, який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», з іншої сторони, (надалі разом іменуються «Сторони», а кожна окремо – «Сторона»), зокрема визнаючи необхідність об'єднання зусиль щодо сприяння розвитку місцевого самоврядування, освіти, громадського здоров’я, інструментів впливу молоді на адвокацію рішень, розвитку молодіжних ініціатив, молодіжних рад, шкільного самоврядування, розвитку адаптаційних та інтеграційних інструментів, уклали цей Меморандум про співробітництво і партнерство (далі іменується «Меморандум») про наступне:
 
1. ПРЕДМЕТ МЕМОРАНДУМУ
1.1.  Предметом цього Меморандуму є співробітництво Сторін, яке має своєю метою сприяння співпраці Сторін у розвитку місцевого самоврядування, освіти, громадського здоров’я, інструментів впливу молоді на адвокацію рішень, розвитку молодіжних ініціатив, молодіжних рад, шкільного та студентського самоврядування, розвитку адаптаційних та інтеграційних інструментів.
1.2.  Основною метою Меморандуму є підтримка та сприяння розвитку освіти, громадського здоров’я та місцевого самоврядування у різних сферах.
1.3.  Діяльність Сторін здійснюється без утворення спільного майна та без отримання загального доходу.
1.4. У своїх взаєминах Сторони керуються законодавством України та цим Меморандумом.
 
2. ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ СПІВРОБІТНИЦТВА СТОРІН
2.1. У рамках цього Меморандуму Сторони прагнутимуть будувати свої відносини на підставі рівності, партнерства та захисту прав і інтересів кожної зі Сторін, а також реалізовувати діяльність для досягнення наступних цілей:
- розвиток освіти;
- сприяння поширення культури громадського здоров’я;
- розвиток місцевого самоврядування;
- сприяння створення інструментів впливу молоді на адвокацію рішень;
- активізація шкільного самоврядування;
- розвиток молодіжних ініціатив;
- активізація молодіжних рад;
- розвиток адаптаційних та інтеграційних інструментів для навчальних закладів;
- створення якісних проєктів, бенефіціарною групою яких, є молодь, ветерани, громада.
2.2. Співробітництво здійснюється на основі наступних принципів:
- рівноправності;
- взаємної вигоди;
- законності;
- взаємодопомоги;
- взаємних інтересів;
- оперативності;
- гласності співробітництва;
- дотримання суспільних інтересів;
- раціональності;
- конфіденційності інформації, отриманої в процесі співробітництва.
2.3. Першочергові проєкти, про які домовились сторони:
- сприяння розвитку освітнього напряму в громаді;
- поширення культури громадського здоров’я;
- підтримка діяльності молодіжної ради;
- напрацювання місцевих програм розвитку;
- проведення спільних освітніх заходів для молоді.
 
3. ПРАВА ТА ОБОВ'ЯЗКИ СТОРІН
3.1. У рамках співробітництва Сторони мають право і беруть на себе наступні зобов'язання:
3.1.1. Сторони мають право у відносинах співробітництва використовувати власний інтелектуальний ресурс, розробки та нововведення, репутацію, чинні ділові зв'язки, професійні та управлінські якості своїх членів, спільний та інтелектуальний ресурс Сторін, а також інші відповідні нематеріальні активи.
3.1.2. Сторони мають право надавати один одному відкриту інформацію, що має значення для співпраці.
3.1.3. Сторони зобов'язуються підтримувати ділові, а також громадські контакти та вживати всіх необхідних заходів для забезпечення ефективності та розвитку ділових, а також громадських зв'язків, всіляко сприяти розвитку інших форм співробітництва для досягнення зазначених у Меморандумі цілей.
3.1.4. Сторони зобов'язуються своєчасно забезпечувати один одного необхідними для виконання цього Меморандуму відомостями, матеріалами, документами та іншими необхідними даними у формі та в строки, які сприятимуть її оперативного використання.
3.1.5. У разі необхідності Сторони забезпечуватимуть взаємне фінансування спільних проєктів на безоплатній та безпроцентній основі.
3.1.6. Сторони зобов'язуються утримуватися від дій, які можуть заподіяти матеріальну, моральну або іншу шкоду іншій Стороні.
3.1.7. Сторони несуть відповідальність, передбачену міжнародними нормами за невиконання чи неналежне виконання умов цього Меморандуму, а також за розголошення чи використання конфіденційної, та іншої інформації, будь-яких документів чи відомостей у власних інтересах, у тому числі комерційних.
 
4. ТЕРМІН ДІЇ МЕМОРАНДУМУ, ПОРЯДОК ВНЕСЕННЯ ЗМІН І ДОПОВНЕНЬ.
4.1. Цей Меморандум дійсний з моменту його підписання Сторонами і до 31 грудня 2023 року.
4.2. Сторони можуть припинити дію цього Меморандуму в будь-який час в односторонньому порядку, письмово повідомивши про це іншу Сторону не пізніше ніж за один календарний місяць до запланованої дати його розірвання.
4.3. У разі припинення дії цього Меморандум заходи, які були розпочаті на підставі Меморандуму і не завершено протягом терміну його дії, тривають і завершуються згідно з умовами, які були раніше узгоджені Сторонами, за винятком випадків, коли завершити ці заходи неможливо.
4.4. Положення цього Меморандуму можуть бути змінені або доповнені за згодою Сторін і оформлені додатками, які підписуються кожної зі Сторін і є частиною цього Меморандуму.
4.5. У разі завершення терміну дію Меморандуму та за відсутності заперечення Сторін, він вважається продовженим автоматично на рік.
 
5. КОНФІДЕНЦІЙНІСТЬ ТА КОМЕРЦІЙНА ТАЄМНИЦЯ
 
5.1. Вся інформація, отримана Сторонами Меморандуму при розв’язанні питань, пов'язаних (прямо чи опосередковано) з предметом цього Меморандуму; інформація, яка є закритою для однієї зі Сторін і була відкрита іншій Стороні, є конфіденційною і становить таємницю, яку Сторони не мають права розголошувати без письмової згоди Сторін, а також використовувати проти іншої Сторони під загрозою застосування передбачених законодавством України санкцій.
5.2. Сторони гарантують одна одній, що під час дії Меморандуму та після закінчення його строку дії, не використовуватимуть у власних інтересах та/або в інтересах третіх осіб (включно комерційне розповсюдження, безоплатну передачу та ін.) інформацію, яка стала відомою внаслідок виконання Меморандуму та була визначена Сторонами як конфіденційна.
 
 
 
6. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ
6.1. Сторони можуть спільно здійснювати співробітництво з третіми сторонами.
6.2. Меморандум не зачіпає інші домовленості або угоди укладені Сторонами, а також будь-які угоди або домовленості між Сторонами та третіми сторонами.
6.3. Будь-які спірні питання щодо тлумачення або застосування цього Меморандуму вирішуватимуться на дружній основі шляхом консультацій і переговорів.
6.4. Меморандум складено при повному розумінні Сторонами його умов та термінології українською та англійською мовами у двох примірниках, які ідентичні та мають однакову юридичну силу, по одному для кожної зі Сторін.
 
7. МІСЦЕЗНАХОДЖЕННЯ ТА РЕКВІЗИТИ СТОРІН
 
Сторона 1:
Молодіжна громадська організація «Інститут Суспільних Ініціатив»
Ідентифікаційний код 38701003
Юридична адреса: м. Львів, 79070, вул. Гната Хоткевича 56/8
Голова правління
_______________________
/Т.В. РЕПИЦЬКИЙ/
 
Сторона 2:
Калуська міська рада
Ідентифікаційний код 33578261
Юридична адреса: м. Калуш, 77300, м. Калуш, вул. Івано Франка, 1
Міський голова
______________________
/А.М. НАЙДА/