ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

XLVII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

29.06.2023

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    6
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2238
Про погодження проєкту Меморандуму про співпрацю з громадською організацією «Браття з Прикарпаття»

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

29.06.2023 2238

Про погодження проєкту Меморандуму про співпрацю з
громадською організацією
«Браття з Прикарпаття»
м.Калуш
(сорок сьома сесія восьмого
демократичного скликання)

Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та враховуючи службову записку начальника управління економічного розвитку міста міської ради Юрія Соколовського, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Погодити проєкт Меморандуму про співпрацю з громадською організацією «Браття з Прикарпаття» (додається).
  2. Уповноважити міського голову Андрія Найду від Калуської міської ради укласти з громадською організацією «Браття з Прикарпаття» Меморандум про співпрацю.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.

Міський голова                     Андрій НАЙДА

ПОГОДЖЕНО

рішенням міської ради

29.06.2023 № 2238

Міський голова

Андрій НАЙДА

МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ

З ГРОМАДСЬКОЮ ОРГАНІЗАЦІЄЮ «БРАТТЯ З ПРИКАРПАТТЯ»

м. Калуш «____» ___________ 2023

Громадська організація «Браття з Прикарпаття» (ЄДРПОУ 44977849) в особі директора Козака Ігоря Святославовича, яка діє на підставі Статуту і Калуська міська рада (ЄДРПОУ 33578261) в особі міського голови Найди Андрія Михайловича, який діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» (надалі разом йменуються Сторони, а кожна окремо Сторона), уклали цей Меморандум, визнаючи необхідність об’єднання зусиль спрямованих на забезпечення єдиного системного підходу до формування та реалізації державної ветеранської політики, у тому числі розвитку ветеранського підприємництва.

РОЗДІЛ 1. ПРЕДМЕТ МЕМОРАНДУМУ

1.1. Предметом меморандуму є співпраця Сторін, метою якої є сприяння у налагодженні процесу послідовної та методичної роботи, пов’язаної з реінтеграцією, соціалізацією, цивільною адаптацією, перекваліфікацією та навчанням ветеранів, створення належної підтримки військовослужбовцям, членам їх сімей та сімей безвісти зниклих військовослужбовців, інше.

1.2. Діяльність сторін здійснюється без утворення спільного майна та без отримання загального доходу.

1.3. У своїх взаєминах Сторони керуються законодавством України та цим Меморандумом.

РОЗДІЛ 2. ОСНОВНІ ПРИНЦИПИ СПІВРОБІТНИЦТВА ТА ПАРТНЕРСТВА СТОРІН

У рамках цього Меморандуму Сторони прагнуть будувати свої відносини на підставі рівності, партнерства та захисту прав і інтересів кожної зі Сторін, а також реалізувати діяльність для досягнення наступних цілей:

  1. Проведення спільних заходів (семінарів, тренінгів, лекцій, конференцій тощо) щодо розвитку громадської свідомості серед мешканців громади.

2.2. Сприяння у розробці і втіленні навчальних та інформаційних програм, курсів, різноманітних проєктів, спрямованих на підвищення рівня обізнаності щодо розвитку ветеранського підприємництва.

  1. Сприяння створенню нових та масштабування вже існуючих ініціатив з підприємницької діяльності; обмін досвідом через проведення різноманітних заходів; допомога в започаткуванні власної справи.
  2. Розробка та реалізація спільних програм та проєктів, у тому числі міжнародних, щодо розкриття і реалізації потенціалу серед ветеранів – підприємців.

2.5. Забезпечення інформаційної, практичної підтримки та консультування учасників у сфері ветеранського підприємництва.

2.6. Організація і проведення спільних публічних заходів, спрямованих на вирішення питань, що становлять взаємний інтерес Сторін.

2.7. Інші напрямки, визначені Сторонами у процесі переговорів, та які не суперечать місіям і цілям їх діяльності.

РОЗДІЛ 3. ПРАВА ТА ОБОВ’ЯЗКИ СТОРІН

3.1. Сторони розвиватимуть взаємовигідну та ефективну співпрацю, спрямовану на досягнення суспільних цілей.

3.2. Сторони докладуть необхідних зусиль для взаємного обміну та поширення інформації про свою діяльність – як у межах співпраці за цим Меморандумом, так і пов’язаної з реалізацією локальних проєктних ініціатив та заходів, залучення зацікавлених Сторін, промоції діяльності серед цільових груп.

3.3. Сторони обмінюватимуться досвідом та досягненнями, набутими в межах діяльності, передбаченої цим Меморандумом. Методичні, навчально-просвітницькі та інші інформаційні продукти і напрацювання, виконані та оприлюднені за період спільної діяльності можуть бути використані кожною із Сторін без додаткового узгодження для досягнення цілей передбаченими цим Меморандумом.

3.4. Сторони зобов’язуються дотримуватись авторських прав, у т.ч. авторських прав третіх осіб, прав на захист персональних даних, дотримання інших прав – у відповідності з чинним законодавством.

3.5. Сторони зобов’язуються дотримуватись встановлених чи рекомендованих обмежень щодо доцільності та правил організації і проведення заходів, які спрямовані на безпеку їх учасників в умовах військової агресії з боку російської федерації та відповідних безпекових вимог. Сторони мають вчасно інформувати одна одну про наявність законодавчих чи службових обмежень у використанні певної інформації та про ризики, що можуть мати вплив на проведення тих чи інших заходів.

3.6. У процесі досягнення спільних цілей сторони будують свої взаємовідносини на основі рівності, чесного партнерства, безпеки та захисту інтересів кожної з них, створення умов для максимальної взаємної підтримки та сприяння діяльності кожної Сторони.

3.7. Сторони докладатимуть зусиль для подальшого розвитку взаємовигідної співпраці та залучення, у разі необхідності, інших учасників до спільної діяльності.

3.8. Цей Меморандум може бути підставою для укладання окремих угод (договорів) з будь-яких питань дво-, три- чи багатосторонньої співпраці, якщо Сторони вважатимуть це за необхідне.

РОЗДІЛ 4. ФОРМИ СПІВПРАЦІ СТОРІН

4.1. Співпраця згідно з Меморандумом здійснюється у будь-якій формі, прийнятній для Сторін, зокрема, шляхом:

- обміну та поширення інформації, необхідної для співпраці;

- сприяння у розробленні та виконанні програм, проєктів, заходів, передбачених узгодженими цілями, завданнями і планами дій Сторін;

- спільної організації та проведення навчальних, просвітницьких, дискусійних, промоційних та інших заходів, які спрямовані на реалізацію громадянських, політичних, культурних, творчих, екологічних, соціальних, особистих та інших прав і свобод;

- участі у співпраці з іншими громадами, органами державної влади і місцевого самоврядування, засобами масової інформації, громадськими формуваннями, волонтерськими об’єднаннями та іншими зацікавленими сторонами;

- залучення і використання грантового та іншого фінансування для реалізації спільних заходів і проєктних ініціатив;

- формування сталих партнерств, встановлення і розвитку міжрегіональної та міжнародної співпраці;

- сприяння популяризації, поширенню, використанню інформаційних, творчих та інших продуктів спільної діяльності, створених в рамках спільного співробітництва та партнерства.

4.2. Сторони вільно використовують будь-які інші форми співпраці, які необхідні для досягнення узгоджених цілей і виконання спільних завдань та не суперечать морально-етичним нормам, статутним цілям Сторін та чинному законодавству України.

РОЗДІЛ 5. НАБУТТЯ ЧИННОСТІ, ДІЯ І ВИКОНАННЯ МЕМОРАНДУМУ

5.1. Цей Меморандум укладений у двох автентичних примірниках (по одному для кожної із сторін), набуває чинності з дати його підписання сторонами та діє до 31 грудня 2023 року. Меморандум може бути продовжений на будь-який термін за згодою сторін, якщо вони мають бажання до подальшої співпраці.

5.2. Спільні рішення у межах дії та на виконання цього Меморандуму ухвалюються за взаємною згодою Сторін. Формою ухвалення рішень може бути підписання спільного документу, листування в електронному чи паперовому вигляді, інші форми комунікацій, які містять відповідне волевиявлення Сторін (їх уповноважених представників).

5.3. Суперечки між сторонами, які стосуються тлумачення та виконання цього Меморандуму, регулюються шляхом проведення прямих і відкритих переговорів. Спірні питання, що виникають упродовж дії Меморандуму, вирішуються шляхом досягнення консенсусу чи в інший спосіб, передбачений законодавством України.

5.4. Якщо за місяць до моменту закінчення Меморандуму жодна зі Сторін письмово не заявить про його розірвання, то Меморандум вважатиметься продовженим на кожен наступний календарний рік.

5.5. Сторони можуть припинити дію цього Меморандуму у разі відсутності зацікавленості Сторін у подальшій співпраці шляхом направлення письмового листа про припинення не менш, як за 30 (тридцять) днів до такої дати.

5.6. Будь-які зміни та доповнення до Меморандуму вносяться тільки за письмовою згодою Сторін і стають його невід'ємною частиною.

ПІДПИСИ СТОРІН

Громадська організація
«Браття з Прикарпаття»
77300, Україна,
Івано-Франківська обл., м. Калуш,
площа Героїв,28
Керівник
Калуська міська рада
77300, Україна,
Івано-Франківська обл., м. Калуш,
вул. Івана Франка,1
Міський голова
Ігор КОЗАК
_____________________
Андрій НАЙДА
____________________