ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

L

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

31.08.2023

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    27
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    4
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2416
Про звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України та народних депутатів Прощука Е.П. та Марусяка О.Р. щодо сприяння у виділенні коштів на будівництво берегоукріплюючих споруд та проведення руслорегулюючих робіт на р. Чечва в с. Пійло Калуської міської територіальної громади  

Відповідно до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги звернення депутата Калуської міської ради Павлів І.В. від 30.08.2023 року, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, міська рада
ВИРІШИЛА:
 
         1. Схвалити та направити звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України та народних депутатів Прощука Е.П. та Марусяка О.Р. щодо сприяння у виділенні коштів на будівництво берегоукріплюючих споруд та проведення руслорегулюючих робіт на р.Чечва в с.Довге-Калуське Пійлівського старостинського округу Калуської міської територіальної громади (додається).
 
         2. Контроль за виконанням рішення покласти на першого заступника міського голови Мирослава Тихого.
 
 
Міський голова                                                           Андрій НАЙДА
 
 
Кабінету Міністрів України
Народному депутату України
Прощуку Е.П.
Народному депутату України
Марусяку О.Р.
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
 
На території Пійлівського старостинського округу Калуської міської територіальної громади існує реальна загроза руйнування берега річки Чечва в районі пішохідного моста в с. Довге-Калуське, що може призвести до екологічної катастрофи, пов’язаною з руйнуванням місцевого кладовища та підтопленням більше 20 домоволодінь, в яких проживає 69 осіб, а також сільськогосподарських угідь та пасовища. Також існує загроза для водозабору міста Калуш, оскільки у випадку зміни русла річки Чечва в сторону с. Довге-Калуське, водозабір може обміліти.
Дана ділянка підтоплюється під час кожної повені, тому потребує проведення першочергових заходів, а саме: проведення руслорегулюючих робіт та будівництва берегоукріплюючих споруд.
Проблема виникла ще у 2020 році внаслідок повені. У 2021 році представниками Калуської міської ради проведено обстеження за результатами якого складено акт обстеження та направлено у Дністровське басейнове управління водних ресурсів для включення даного об’єкту до переліку об’єктів відповідно до Порядку проведення заходів з ліквідації наслідків та запобігання виникненню надзвичайних ситуацій, пов’язаних із шкідливою дією вод, затвердженого рішенням Івано-Франківської обласної ради від 09.07.2021 № 182-7/2021. Однак до цього часу дане питання залишається невирішеним.
У 2023 році ситуація погіршилась внаслідок частих та інтенсивних атмосферних опадів, які призвели до різкого підйому рівня води у річці Чечва та ще більшого розмивання берега.
З метою недопущення виникнення надзвичайної ситуації на території Калуської міської територіальної громади просимо Вашого сприяння у виділенні коштів з державного бюджету для будівництва берегоукріплюючих споруд та проведення руслорегулюючих робіт в с. Довге-Калуське Пійлівського старостинського округу Калуської міської територіальної громади (в тому числі виготовлення ПКД).
 
 
Прийнято на п’ятдесятій сесії
восьмого демократичного скликання   31.08.2023