ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

28.09.2023

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2490
Про звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України та народних депутатів Прощука Е.П. та Марусяка О.Р. щодо сприяння у виділенні коштів на добудову Боднарівського ліцею Калуської міської ради Івано-Франківської області

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

28.09.2023 2490

Про звернення Калуської міської
ради до Кабінету Міністрів України
та народних депутатів Прощука Е.П.
та Марусяка О.Р. щодо сприяння у виділенні коштів на добудову Боднарівського ліцею Калуської міської ради Івано-Франківської області
м.Калуш
(п’ятдесят друга сесія восьмого демократичного скликання)

Відповідно до Конституції України, Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги звернення депутатів Калуської міської ради від 31.08.2023 року, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, міська рада

ВИРІШИЛА:

  1. Схвалити та направити звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України та народних депутатів Прощука Е.П. та Марусяка О.Р. щодо сприяння у виділенні коштів на добудову Боднарівського ліцею Калуської міської ради Івано-Франківської області (додається).

2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Надію Гуш.

Міський голова                               Андрій НАЙДА

Кабінету Міністрів України

Народному депутату України

Едуардові Прощуку

Народному депутату України

Олегові МАРУСЯКУ

ЗВЕРНЕННЯ

Звертаємося до Вас з проханням щодо сприяння у виділенні коштів для добудови Боднарівського ліцею Калуської міської ради Івано-Франківської області.

На сьогодні у закладі навчається у 12 класах 283 учнів, у семи пристосованих приміщеннях, розташованих на віддалі до 1 км. Будівлі розділені міжнародною трасою Н-10 Стрий – Мамалига, відстань від будинків до дороги 3 метри. З цих же причин площа школи немає огорожі, що збільшує небезпеку загрози життю та здоров’ю учнів. В школі немає централізованого водопостачання та каналізації. Питну воду довозять, їдальня використовує воду з криниці. Внутрішні туалети відсутні. Відбувається повне порушення вимог щодо організації освітнього процесу, надання якісних освітніх послуг відповідно до Санітарного регламенту, який вступив в дію з 01 січня 2021 року. Учні початкових класів Боднарівського ліцею навчаються в приміщенні дитячого садка і не всі бажаючі дошкільнята можуть здобувати дошкільну освіту в закладі.

У 1989 році було виділено земельну ділянку та розпочато будівництво нової школи на 450 учнів. У 1993 році будову призупинено через відсутність коштів та відновлено у 2017 році.

З січня 2021 року село Боднарів увійшло у склад Калуської міської територіальної громади. Під час аналізу перспективного розвитку мережі закладів загальної середньої освіти Калуської міської територіальної громади розташування Боднарівського ліцею вказує на доцільність створення у майбутньому опорного ліцею для здобуття повної загальної середньої освіти учнів з сіл Яворівка, Ріп’янка, Мислів, Вістова, Бабин Зарічний. Окрім того, Ріп’янський ліцей з 2024-2025 року стане гімназією і випускники 9 класів будуть продовжувати навчання у Боднарівському ліцеї, де збільшиться кількість здобувачів освіти. Щорічно впродовж останніх років для здобуття повної загальної середньої освіти до 10 класу ліцею приходять учні з сусідніх сіл Бринь (Галицька ОТГ) , Майдану (Тисменицька ОТГ).

Переконані, що при Вашому сприянні та підтримці 2024-2025 навчальний рік учні розпочнуть у новозбудованому приміщенні.

Прийнято на п’ятдесят другій сесії

восьмого демократичного скликання

28 вересня 2023 року