ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LIV

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

26.10.2023

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    9

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2623
Про  погодження  проєкту Угоди про  побратимство між містом Лох’я (Фінляндія) та Калуською міською територіальною громадою (Україна)

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
26.10.2023     №   2623
 Про  погодження  проєкту
Угоди про  побратимство між
містом Лох’я (Фінляндія) та Калуською міською територіальною громадою (Україна)
 
   
м.Калуш
(п’ятдесят четверта сесія восьмого  демократичного скликання)
 
 
 
Відповідно до ст. 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання заходів Програми залучення інвестицій та міжнародного співробітництва Калуської міської територіальної громади на 2023-2025 роки, затвердженої рішенням міської ради від 25.08.2022  №1534, з метою розвитку міжнародного співробітництва, беручи до уваги службову записку начальника управління економічного розвитку міста міської ради Юрія Соколовського від 17.10.2023 № 05-19/385, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
          1. Погодити  проєкт  Угоди про  побратимство між містом Лох’я (Фінляндія) та Калуською міською територіальною громадою (Україна),  що додається.
          2. Доручити Калуському міському голові Андрію Найді підписати Угоду про побратимство між містом Лох’я (Фінляндія) та Калуською міською територіальною громадою (Україна).
          3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.
 
 
 
Міський голова                                                                   Андрій НАЙДА
 
ПОГОДЖЕНО
рішенням міської ради
26.10. 2023  №  2623 
Секретар міської ради 
Віктор ГІЛЬТАЙЧУК
 
 
                                                             
Угода про побратимство між містом Лох’я (Фінляндія) та Калуською міською територіальною громадою (Україна)
Ця Угода про побратимство між містом Лох’я (Фінляндія) та Калуською міською територіальною громадою (Україна) (далі Угода) підписана з метою встановлення побратимства між містом Лох’я (Фінляндія) та Калуською міською територіальною громадою (Україна), які надалі спільно іменуються «Сторони».
Угодою передбачається налагодження співпраці сторін та їх мешканців, підтримку мирного та демократичного розвитку, стимулювання місцевого бізнесу та підвищення кваліфікації як службовців, так і мешканців шляхом обміну знаннями та досвідом.
Місто Лох'я - це прекрасне місто в урбаністичному районі, однак близьке до природи. Це місто на озері, яке постійно розвивається, де мешканці можуть створити дім своєї мрії. Це вибір для людей, які хочуть насолоджуватися життям.
Калуська міська територіальна громада – громада, яка ставить у фокус уваги громадян та високо цінує згуртованість, єдність, рівність і толерантність. Це індустріальна громада, що має на меті забезпечити соціальні, культурні та екологічні потреби, а також комфортні та безпечні умови проживання, дозвілля та мобільність для кожного громадянина.
1.Сторони працюватимуть над розвитком дружніх відносин, обміну знаннями та досвідом із взаємною вигодою для обох сторін, а також інших організацій, бізнесу та резидентів, зокрема у фокусних сферах:
- освіта
- розвиток бізнесу
- сталий розвиток
- культура
- спорт
- енергоефективність
2. Сторони укладають Угоду на невизначений термін, але будуть  переглядати її кожні п’ять років з дати підписання і в результаті сфери діяльності можуть бути продовжені або змінені.
3. Сторони  підписують Угоду у двох примірниках, по одному для кожної сторони, обидва примірники  містять текст англійською  та українською мовами. У разі розбіжностей або суперечок англійський текст Угоди має переважну силу.
4. Сторони можуть в односторонньому порядку розірвати Угоду в письмовій формі і в будь - який час, згідно із домовленістю.
 
 
Калуська міська територіальна  громада                          МістоЛох’я
 
---------------------------------                                              --------------------------------
Міський голова                                                                    Міський голова
Андрій НАЙДА                                                                   Пасі ПЕРАМЯКІ