ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LV

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

20.11.2023

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    32
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    7

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2695
Про погодження проекту Меморандуму про співпрацю та партнерство між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Бурштинською, Городенківською, Калуською, Косівською, Надвірнянською міськими радами

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

20.11.2023 2695

Про погодження проекту
Меморандуму про співпрацю
та партнерство між Івано-
Франківською обласною
державною адміністрацією,
Міністерством захисту довкілля
та природних ресурсів України,
Бурштинською, Городенківською,
Калуською, Косівською,
Надвірнянською міськими радами
м.Калуш
(п’ятдесят п’ята позачергова сесія восьмого демократичного скликання)

Відповідно до ст. 25, 26  Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги службову запису управління житлово-комунального-господарства Калуської міської ради від 17.11.2023 № 04-08/1697, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, міська рада

ВИРІШИЛА:


1.Погодити  проекту Меморандуму про співпрацю та партнерство між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Бурштинською, Городенківською, Калуською, Косівською, Надвірнянською міськими радами, що додається.
2. Доручити Калуському міському голові Андрію Найді  підписати Меморандум про співпрацю та партнерство між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією, Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Бурштинською, Городенківською, Калуською, Косівською, Надвірнянською міськими радами.
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.
 
Міський голова                                               Андрій НАЙДА
 
ПОГОДЖЕНО
рішення міської ради
20.11. 2023 № 2695
Секретар міської ради
_____ Віктор ГІЛЬТАЙЧУК
МЕМОРАНДУМ
про співпрацю та партнерство
між Івано-Франківською обласною державною адміністрацією,
Міністерством захисту довкілля та природних ресурсів України, Бурштинською, Городенківською, Калуською, Косівською, Надвірнянською міськими радами від «___» _____________ 2023 року

Івано-Франківська обласна державна адміністрація, в особі голови ОНИЩУК Світлани Василівни, що діє на підставі Закону України «Про місцеві державні адміністрації» з однієї сторони,
та Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, в особі Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України СТРІЛЬЦЯ Руслана Олександровича, що діє на підставі Положення про Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.06.2020 № 614;
Бурштинська міська рада, в особі міського голови АНДРІЄШИНА Василя Михайловича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»;
Городенківська міська рада, в особі міського голови КОБИЛЯНСЬКОГО Богдана Миколайовича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»;
Калуська міська рада, в особі міського голови НАЙДИ Андрія Михайловича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»;
Косівська міська рада, в особі міського голови ПЛОСКОНОСА Юрія Олександровича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»;
Надвірнянська міська рада, в особі міського голови АНДРІЙОВИЧА Зіновія Мирославовича, що діє на підставі Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»
в подальшому іменовані разом – Сторони, а кожна окремо – Сторона, відповідно до законів України «Про місцеві державні адміністрації», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про управління відходами», «Про благоустрій населених пунктів», «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про охорону атмосферного повітря», «Про житлово-комунальні послуги», «Про систему громадського здоров’я»» та інших нормативно-правових актів, уклали цей Меморандум та домовилися про таке:
  1. МЕТА І ПРЕДМЕТ МЕМОРАНДУМУ
  1. Метою цього Меморандуму є створення механізмів тісної співпраці та консолідація зусиль Сторін для спільного здійснення заходів щодо створення на території Івано-Франківської області сучасних потужностей з оброблення побутових відходів та вирішення інших питань у сфері управління побутовими відходами.
  2. Предметом цього Меморандуму є координація зусиль і спільна діяльність Сторін задля досягнення мети Меморандуму, що здійснюється шляхом підготовки та реалізації спільних заходів і проєктів.
  3. Співпраця Сторін базується на принципах добровільності, прозорості, неупередженості та рівності у взаємовідносинах.

2. ОСНОВНІ НАПРЯМИ СПІВПРАЦІ

2.1. Задля досягнення мети цього Меморандуму Сторони домовляються про співпрацю за такими напрямами:

2.1.1. Обговорення питань щодо доцільності та можливості розроблення і впровадження інвестиційних проєктів стосовно створення сучасних потужностей з оброблення побутових відходів на території Івано-Франківської області, удосконалення системи управління побутовими відходами;

2.1.2. Обмін інформацією, що необхідна для впровадження інвестиційних проєктів щодо створення сучасних потужностей з оброблення побутових відходів;

2.1.3. Розгляд доцільності впровадження та обґрунтованості інвестиційних проектів стосовно створення потужностей з оброблення побутових відходів, удосконалення системи управління побутовими відходами в Івано-Франківській області;

2.1.4. Організація спільних заходів, у тому числі, шляхом проведення семінарів, круглих столів, зустрічей та інших публічних заходів.

3. ФОРМИ СПІВПРАЦІ СТОРІН

3.1. Сторони Меморандуму заявляють про згоду та готовність прийняти такі зобов'язання:

3.1.1. Активно та оперативно співпрацювати на основі партнерства, взаємодопомоги та взаємопідтримки.

3.1.2. Сприяти створенню сприятливого правового, організаційного та інформаційного середовища для співпраці Сторін.

3.1.3. З метою підвищення ефективності діяльності Сторін, а також співпраці між ними, забезпечувати інформаційний обмін щодо діяльності Сторін з актуальних питань законодавства у сфері управління відходами.

3.1.4. У межах компетенції забезпечити на території територіальних громад централізоване, систематичне та своєчасне перевезення відходів до місця розташування запланованих об’єктів оброблення побутових відходів.

4. ОРГАНІЗАЦІЯ СПІВПРАЦІ СТОРІН

4.1. З метою реалізації цього Меморандуму Сторони:

4.1.1. Визначають контактних осіб для проведення консультацій і розроблення пропозицій щодо організації спільних заходів.

4.1.2. Проводять зустрічі з метою обговорення питань щодо реалізації Меморандуму, обміну інформацією про діяльність Сторін.

4.1.3. Беруть на себе зобов'язання забезпечити захист персональних даних, які стали відомі у зв'язку з реалізацією Меморандуму, зокрема відповідно до вимог законодавства України.

4.1.4. Беруть на себе зобов'язання утримуватись від дій, які можуть заподіяти моральну, економічну чи іншу шкоду іншим Сторонам.

4.2. Сторони у процесі виконання умов Меморандуму забезпечують проведення консультацій, переговорів, підготовку документів за участю компетентних спеціалістів.

4.3. Цей Меморандум не є підставою виникнення будь-яких юридичних, фінансових, майнових зобов’язань, не є попереднім договором та стосується лише співробітництва між Сторонами, його підписання є передумовою для започаткування реалізації спільних інтересів Сторін.

4.4. Цей Меморандум не накладає на Сторони жодних фінансових зобов’язань.

5. ПРИКІНЦЕВІ ПОЛОЖЕННЯ

5.1. Цей Меморандум набирає чинності з дня його підписання Сторонами та укладається строком на один рік. Дія Меморандуму автоматично продовжується на наступний річний термін, якщо жодна зі Сторін не пізніше як за 30 календарних днів до припинення дії Меморандуму письмово не повідомить інші Сторони про свій намір припинити його дію.

5.2. Сторони можуть достроково припинити дію цього Меморандуму у будь-який час, письмово повідомивши про це інші Сторони не пізніше ніж за 30 календарних днів.

5.3. Будь-які зміни і доповнення до цього Меморандуму вносяться тільки за письмовою згодою Сторін і стають його невід’ємною частиною.

5.4. Будь-які спірні питання щодо тлумачення або застосування положень цього Меморандуму вирішуються Сторонами на дружній основі шляхом проведення консультацій та переговорів.

5.5. Цей Меморандум укладено українською мовою у 7 (семи) примірниках (по одному примірнику для кожної зі Сторін), кожен з яких має однакову юридичну силу.

6. РЕКВІЗИТИ СТОРІН

Івано-Франківська обласна державна адміністрація
Голова
________________________________
Світлана ОНИЩУК
Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України
Міністр
________________________________
Руслан СТРІЛЕЦЬ
Бурштинська міська рада
Міський голова
_______________________________
Василь АНДРІЄШИН
Калуська міська рада
Міський голова
_______________________________
Андрій НАЙДА
Надвірнянська міська рада
Міський голова
_______________________________
Зіновій АНДРІЙОВИЧ
Городенківська міська рада
Міський голова
_______________________________
Богдан КОБИЛЯНСЬКИЙ
Косівська міська рада
Міський голова
_______________________________
Юрій ПЛОСКОНОС