ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LVII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

14.12.2023

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    22
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    14

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2834
Про  затвердження протоколів узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів                                                                     

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
14.12.2023     №   2834
 
Про  затвердження протоколів                                   
узгоджувальної комісії                                              
по вирішенню земельних спорів
 
  м.Калуш
(п’ятдесят  сьома  сесія восьмого  демократичного скликання)
 
 
             Розглянувши заяви громадян, керуючись ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”, ст.12 Земельного Кодексу України, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою, постійної комісії з питань власності, житлово-комунального господарства та екології, мiська pада    
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Затвердити протоколи узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів від 17.11.2023 року № 13, від 04.12.2023 року № 14, від 11.12.2023 року № 15. 
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови відповідно до розподілу функціональних обов’язків  та постійні комісії міської ради з питань будівництва та землеустрою; з питань власності, житлово-комунального господарства та екології.
 
 Міський голова                                                                Андрій НАЙДА
 
 
                                                                      Затверджено:
                                                                                      рішення   міської ради 
                                                                                      14.12.2023   № 2834
                                                                                         Секретар міської ради
 
                                                                                    Віктор ГІЛЬТАЙЧУК
 
 
Протокол № 13
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів
від 17.11.2023 року                                                                        м. Калуш
Присутні:  
Мельник Володимир Андрійович -начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради,
голова комісії;
 
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
 
Корпан Юлія Сергіївна
 
 
Собчук Анатолій Володимирович
 
 
 
 
Онуфрик Любомир Ярославович
 
 
 
Рекунов Юрій Іванович
 
 
Смолянський Олександр
Анатолійович
 
 
Сосяк Федір Васильович
 
 
 
 
Кушлик Тарас Ярославович
 
Гулимчук Любомир Васильови
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;
- начальник відділу №2 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області  (за згодою);
- депутат міської ради, голова постійноїкомісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою);
- заступник начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради;
- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань власності, житлово - комунального господарства та екології (за згодою);
- головний спеціаліст-інспектор секторуінспекторів з благоустрою відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради;
- староста Голинського старостинського округу;
- староста Ріп’янського старостинського округу.
 
 
 
Порядок  денний
 
 1. Розгляд заяви гр.Савчук Наталії Степанівни стосовно вилучення старостою села Мислів Калуського району Л.В Гулимчуком частини земельної ділянки, яка відведена для городництва в с.Мислів Калуського району, для будівництва дороги.
Савчук Н.С. повідомила присутнім про те, що вона користується земельною ділянкою орієнтовною площею 0,0600 га  для городництвав с.Мислів, яка розміщена біля будинковолодіння, яке вона успадкувала від батьків. Вона встановила металеві стовпці на проїзді, тим самим позначивши крайні точки вищезгаданої земельної ділянки.  Разом з цим повідомила присутнім, що документи, які підтверджують державну реєстрацію права власності чи права оренди на земельну ділянку, яку вона використовує для городництва, відсутні.
             Додатково зазначила, що гр.Риб’єв Юрій перекопав траншею вздовж дороги, чим звузив ширину проїзду.
 
Гулимчук Л.В. наголосив присутнім, що завниця встановила металеві стовбці безпідставно. На сьогоднішній день металеві стовпці встановлені на значній частині проїзду, що унеможливлює користування дорогою. Стосовно прокопаної гр.Риб’євим Юрієм вздовж дороги траншеї, зазначив, що вона необхідна для відтоку води та не вбачає доцільності в її ліквідації.
 
Мельник В.А.: з метою проведення обмірів земельної ділянки орієнтовною площею 0,0600 га, яку заявниця має намір оформити для городництвав с.Мислів Калуського району, необхідно звертатись до ліцензійної землевпорядної організації (перелік розробників документацій із землеустрою розміщений на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області). При цьому, у разі відсутності документів, які дають право на розроблення документації із землеустрою звертатись до архівного відділу Калуської районної державної адміністрації.
            Вилучення старостою села Мислів Калуського району Л.В Гулимчуком земельної ділянки  для будівництва дороги не відбувалось, оскільки гр. Савчук Н.С.не надала підтверджуючих документів на право користування земельною ділянкою орієнтовною площею 0,0600 га для городництвав с.Мислів Калуського району.
        При цьому  гр.Савчук Н.С. необхідно демонтувати металеві стовпці, оскільки на вищезгадану земельну ділянку право користування чи право власності не встановлено та межі земельної ділянки не визначені. 
 
Голосували:   «за» - 10,     «проти» - 0,   «утримались» -  0
 
Вирішено:
Зобов’язати гр.Савчук Н.С. демонтувати металеві стовбці, оскільки на вищезгадануземельну ділянку право користування чи право власності не встановлено та межі земельної ділянки не визначені. 
         З метою проведення обмірів земельної ділянки орієнтовною площею 0,0600 га, яку гр.Савчук Н.С має намір оформити для городництвав с.Мислів Калуського району,необхідно звертатись до ліцензійної землевпорядної організації (перелікрозробників документацій із землеустроюрозміщений на офіційному веб-сайті Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області).
        У разі відсутності документів, які дають право на розроблення документації із землеустрою звертатись до архівного відділу Калуської районної державної адміністрації.
 
2. Розгляд заяви гр.Кубінець Марії Іванівни щодо захоплення частини земельної ділянки, яку вона використовуєте для городництва в с.Ріп’янка Калуського району, суміжним землекористувачем – гр.Артемовичем Василем.
Гергічна Е.М. повідомила присутнім, що суміжний землекористувач - гр.Артимович В.на засідання узгоджувальної комісії не з’явився, хоча був повідомлений завчасно.
Відповідно до 4.2. Положення про узгоджувальну комісію земельні спори розглядаються за участю зацікавлених сторін, які повинні бути завчасно повідомлені про час і місце розгляду спору. У разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання і відсутності офіційної згоди на розгляд питання, розгляд спору переноситься.
Мельник В.А. зважаючи на це, запропонував перенести розгляд заяви гр. Кубінець М.І.на чергове засідання комісії.
 
Голосували:   «за» - 10,     «проти» - 0,   «утримались» -  0
 
Вирішено:
Розгляд заяви гр.Кубінець Марії Іванівни перенести на чергове засідання комісіїз повторним запрошенням сторін.
 
3. Розгляд заяви гр.Безусої Оксани Іванівни щодо погодження меж земельної ділянки в с.Ріп’янка Калуського району суміжним землекористувачем – гр.Тимківим Миколою (земельною ділянкою користується його внучка Добровольська Наталія Іванівна).
 
Гергічна Е.М. повідомила присутнім, що суміжний землекористувач - гр.Добровольська Н.І.на засідання узгоджувальної комісії не з’явилась, хоча була повідомлена завчасно. 
Відповідно до 4.2. Положення про узгоджувальну комісію земельні спори розглядаються за участю зацікавлених сторін, які повинні бути завчасно повідомлені про час і місце розгляду спору. У разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання і відсутності офіційної згоди на розгляд питання, розгляд спору переноситься.
 
Мельник В.А. зважаючи на це, запропонував перенести розгляд заяви гр. Безусої О.І.на чергове засідання комісії.
 
Голосували:   «за» - 10,     «проти» - 0,   «утримались» -  0
 
Вирішено:
        Розгляд заяви гр.Безусої Оксани Іванівни перенести на чергове засідання комісії з повторним запрошенням сторін.
 
4. Розгляд заяви гр.Когут Оксани Іванівни щодо погодження межі земельної ділянки площею 0,1250 га на вул.600-річчя Голиня в с.Голинь для ведення особистого селянського господарства суміжним землекористувачем – гр.Романів Мирославою Михайлівною.
Гергічна Е.М. повідомила присутнім, що суміжний землекористувач - гр.Романів М.М.на засідання узгоджувальної комісії не з’явилась, хоча була повідомлена завчасно. 
Відповідно до 4.2. Положення про узгоджувальну комісію земельні спори розглядаються за участю зацікавлених сторін, які повинні бути завчасно повідомлені про час і місце розгляду спору. У разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання і відсутності офіційної згоди на розгляд питання, розгляд спору переноситься.
Мельник В.А. зважаючи на це, запропонував перенести розгляд заяви гр. Когут О.І.на чергове засідання комісії.
 
Голосували:   «за» - 10,     «проти» - 0,   «утримались» -  0
 
Вирішено:
        Розгляд заяви гр.Когут Оксани Іванівни перенести на чергове засідання комісії з повторним запрошенням сторін.
 
5. Розгляд заяви гр. Носика Івана Михайловича стосовно погодження меж земельної ділянки площею 0,0757 га на вул.Грабівського, 1 в м.Калуші для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка) суміжними землекористувачами - гр.Фринцко Є.І. та Данилюк Н.В.
           На засіданні узгоджувальної комісії гр. Данилюк Н.В. надала на розгляд присутніх державний акт на право власності на земельну ділянку (серія ЯК 847430), згідно із яким вона є власницею земельної ділянки (кадастровий номер 2610400000:34:010:0025) площею 0,0647 га на вул.Грабівського, 3 для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка). Територія її будинковолодіння обнесена парканом.
           Гр.Данилюк Н.В. відмовила заявнику погодити межу земельної ділянки площею 0,0757 га на вул.Грабівського, 1 в м.Калушідля будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка), оскільки він зруйнував частину свого паркану, захаращив прилеглу до нього територію, що призвело до руйнування частини її паркану.
         Мельник В.А.:наголосив на необхідності дотримання заявником порядку ведення господарської діяльності на території, яка знаходиться впритул до паркану суміжної земельної ділянки, та звернувся до гр.Данилюк Н.В. щодо погодження межі земельної ділянки площею 0,0757 га на вул.Грабівського, 1 в м.Калуші і вона погодилася підписати відомість про встановлені межові знаки. Однак у зв’язку з тим, що гр. Носик І.М. на засіданні узгоджувальної комісії документів не пред’явив, тому рекомендував звернутися до заявниці після засідання щодо підписання нею відомості про встановлені межові знаки.
 
Голосували:   «за» - 10,     «проти» - 0,   «утримались» -  0
 
        За результатами розгляду порушеного питання заявник звернувся до суміжних землекористувачів – гр.Данилюк Н.В. та Фринцко Є.І., які є співвласниками жилого будинку на вул.Грабівського, 3 в м.Калуші (номер відомостей про речове право: 4293695 від 13.01.2014 року) і вони підписали відомість про встановлені межові знаки. Тому розгляд заяви припиняється у зв’язку із вирішенням спору в добровільному порядку.
Вирішено:
        Припинити розгляд заяви гр.Носика І.М. у зв’язку з відсутністю спору.
 
6. Розгляд заяви гр.Дзундзи Ольги Михайлівни щодо створення перешкод у користуванні дорогою на вул.Івана Франка, 24 в с.Ріп’янка Калуського району  гр.Дідур Марією Дмитрівною.
Гергічна Е.М. повідомила присутнім, що ні заявниця, ні суміжний землекористувач - гр.Дідур М.Д.на засідання узгоджувальної комісії не з’явились, хоча були повідомлені завчасно. 
Відповідно до 4.2. Положення про узгоджувальну комісію земельні спори розглядаються за участю зацікавлених сторін, які повинні бути завчасно повідомлені про час і місце розгляду спору. У разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання і відсутності офіційної згоди на розгляд питання, розгляд спору переноситься.
Мельник В.А. зважаючи на це, запропонував перенести розгляд заяви гр. Дідур М.Д.на чергове засідання комісії.
 
Голосували:   «за» - 10,     «проти» - 0,   «утримались» -  0
 
Вирішено:
        Розгляд заяви гр.Дзундзи Ольги Михайлівни перенести на чергове засідання комісії з повторним запрошенням сторін.
 
Голова комісії:                                     _________________  Володимир Мельник
Секретар комісії:                              _________________  Елла Гергічна
Члени комісії                                       ________________   Юлія Корпан
                                                            ________________   Юрій Рекунов
                                                            ________________  Анатолій Собчук
   ________________  Любомир Онуфрик
                                                               _______________Олександр Смолянський
                                                            ________________ Федір Сосяк
                                                            ________________ Любомир Гулимчук
                                                            ________________ Тарас Кушлик
  
                                                                           Затверджено
                                                                                      рішення   міської ради 
                                                                                      14.12.2023   № 2834
                                                                                         Секретар міської ради
 
                                                                                      Віктор ГІЛЬТАЙЧУК
 
 
 
Протокол № 14
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів
від 04.12.2023 року                                                                        м. Калуш
Присутні:  
Мельник Володимир Андрійович -начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради,
голова комісії;
 
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
 
Корпан Юлія Сергіївна
 
 
Собчук Анатолій Володимирович
 
 
 
 
Онуфрик Любомир Ярославович
 
 
 
Рекунов Юрій Іванович
 
 
Сосяк Федір Васильович
 
 
 
 
Лазар Василь Михайлович
 
Гулимчук Любомир Васильович
 
 
Відсутні:
Смолянський Олександр
Анатолійович
 
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;
- начальник відділу №2 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області  (за згодою);
- депутат міської ради, голова постійноїкомісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою);
- заступник начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради;
- головний спеціаліст-інспектор секторуінспекторів з благоустрою відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради;
- староста Тужилівського старостинського округу;
- староста Ріп’янського старостинського округу.
 
 
- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань власності, житлово - комунального господарства та екології (за згодою).
 
 
     
                                                  Порядок  денний
 
1. Повторний розгляд заяви гр.Безусої Оксани Іванівни щодо погодження меж земельної ділянки в с.Ріп’янка Калуського району суміжним землекористувачем – гр.Тимківим М.В. (земельною ділянкою користується його внучка Добровольська Наталія Іванівна).
 
Безуса О.І. повідомила присутнім членам узгоджувальної комісії про те, що на правах спадкоємиці від її матері – гр.Дзундзи Марії Дмитрівни, має намір приватизувати земельні ділянки для ведення особистого селянського господарства в с.Ріп’янка. Зазначила, що гр.Добровольська Н.І. відмовляється підписати Відомість про встановлені межові знакиземельної ділянки площею 0,1502 га в урочищі «Кравцева гора» в с.Ріп’янка для ведення особистого селянського господарства.
 
Гулимчук Л.В. зазначив, що згідно довідки з погосподарського обліку гр.Безуса О.І. з 2005 року користується земельними ділянками площами 0,06 га на вул.І.Франка, 136; 0,04 га в урочищі «За рікою»; 0,17 га в урочищі «Кравцева гора»; 0,14 га в урочищі «Біля хреста» для ведення собистого селянського господарства в с.Ріп’янка.     
 
Добровольська Н.І. зазначила, що гр.Безуса О.І. розорює земельну ділянку площею 0,42 га урочищі «Кравцева гора» в с.Ріп’янка, якою вона користується після смерті дідуся, що призвело до зменшення її площі до розміру 0,3574 га.
        Згідно архівного витягу з протоколу 12 сесії Ріп’янської сільської ради 2 скликання від 18.12.1997 року рішення «Про передачу земель в приватну власність» згідно із додатком 2 внесено зміни в рішення 15 сесії Ріп’янської сільської ради 21 скликання від 23.12.1993 року, а саме: передано громадянину Тимківу Миколі Васильовичу всього 0,70 га землі (в тому числі: для обслуговування жилого будинку – 0,06 га; для ведення особистого селянського господарства – 0,60 га; надано в постійне користування – 0,03 га).
       Добровольська Н.І.  надала свідоцтво про право на спадщину за законом від 30.11.2023 року, згідно із яким вона є спадкоємцем житлового будинку за адресою: вул.І.Франка, будинок 165, с.Ріп’янка, Калуський район; а також земельної ділянки площею 0,1160 га (кадастровий номер: 2622886001:01:001:0206) для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд(присадибна ділянка).
        Крім того, гр.Добровольська Н.І.  зазначила, що за її дідусем рахується 0,88 га землі для ведення собистого селянського господарства в с.Ріп’янка, однак підтверджуючих документів (архівних рішень Ріп’янської сільської ради) не надала.
 
Мельник В.А.: виходячи з поданих документів, під жилим будинком на вул.І.Франка, будинок 165, с.Ріп’янка приватизовано на 0,11 га більше землі, ніж зазначено в архівних документах(рішеннях Ріп’янської сільської ради) стосовно гр.Тимківа М.В.
 
            При цьому, гр.Добровольській Н.І.  необхідно надати архівні документи згідно із якими її дідусеві було додатково виділено частину земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства площею 0,28 га. В іншому випадку, питання встановлення права власності на землю площею 0,88 гадля ведення особистого селянського господарства в с.Ріп’янка гр.Добровольській Н.І. необхідно вирішувати в судовому порядку.
        Враховуючи вищенаведене, голова комісії звернувся до гр.Добровольської Н.І. щодо погодження межі земельної ділянки площею 0,1502 га с.Ріп’янка Калуського району і вона погодилася підписати відомість про встановлені межові знаки, що підтверджується заявою гр.Добровольської Н.І.від 04.12.2023 року вх.№Д-1755 (додається).
Мельник В.А.: запропонував припинити розгляд заяви гр.Безусої О.І. у зв’язку із вирішенням спору в добровільному порядку.
 
Голосували:      «за»  - 9,    «проти» - 0,   «утримались» - 0
 
Вирішено:
        Припинити розгляд заяви гр.Безусої О.І. у зв’язку із вирішенням спору в добровільному порядку.
 
2. Розгляд заяви гр.Кубінець Марії Іванівни щодо захоплення частини земельної ділянки, яку вона використовує для ведення особистого селянського господарства площею 0,0487 га в с.Ріп’янка Калуського району, суміжним землекористувачем – гр.Артимовичем Василем Васильовичем.
 
Гергічна Е.М. повідомила присутнім, що суміжний землекористувач - гр.Артимович В. на засідання узгоджувальної комісії не з’явився, хоча був повідомлений завчасно.
Відповідно до 4.2. Положення про узгоджувальну комісію земельні спори розглядаються за участю зацікавлених сторін, які повинні бути завчасно повідомлені про час і місце розгляду спору. У разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання і відсутності офіційної згоди на розгляд питання, розгляд спору переноситься.
 
Кубінець М.І.зазначила, що суміжний землекористувач - гр.Артимович В.В. систематично розорює частину цієї земельної ділянки, що призводить до зменшення площі земельної ділянки, яку вона має намір приватизувати. Вказана земельна ділянка розташована біля її будинковолодіння на вул.Франка І., 36, с.Ріп’янка Калуського району.
         Надала на розгляд присутніх членів узгоджувальної комісії рішення Ріп’янської сільської ради від 03.03.2017 року №4-10/2017, згідно із яким їй надано дозвіл на виготовлення технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель та споруд (присадибна ділянка) площею 0,21 га та для ведення особистого селянського господарства площею 0,28 га в с.Ріп’янка Калуського району.
 
            Разом з цим, надала свідоцтво про право на спадщину за заповітом від 10.12.2015 року, на підставі якого її визнано спадкоємцем  домоволодіння на вул.Франка І., 36, с.Ріп’янка Калуського районупісля смерті своєї матері - гр.Данилів Анастасії Михайлівни.
Гулимчук Л.В. запропонував виїхати на місцезнаходження земельної ділянки гр.Кубінець М.І. та звернутися до суміжного землекористуваа - гр. Артимовича В.В. щодо підписаня Відомісті про встановлені межові знакиземельної ділянки площею 0,0487 га в с.Ріп’янкадля ведення особистого селянського господарства.
Мельник В.А. зважаючи на це, запропонував перенести розгляд заяви гр. Кубінець М.І.на чергове засідання комісії із виїздом на місце.
 
Голосували:      «за»  - 9,    «проти» - 0,   «утримались» - 0
 
Вирішено:
Розгляд заяви гр.Кубінець Марії Іванівни перенести на чергове засідання комісіїз повторним запрошенням сторін та виїздом на місце.
 
3. Розгляд заяви гр.Дзундзи Ольги Михайлівни щодо створення перешкод у користуванні дорогою на вул.Івана Франка, 24 в с.Ріп’янка Калуського району  гр.Дідур Марією Дмитрівною.
Гергічна Е.М. повідомила присутнім, що суміжний землекористувач - гр.Дідур М.Д. на засідання узгоджувальної комісії не з’явилась, хоча була повідомлена завчасно. 
Дзундза О.М. звернулася до членів узгоджувальної комісії щодо врегулювання питання щодо розширення дороги до її будинковолодіння. Ширина громадської дороги між будинковолодіннями в районі вул.Франка І., 24 становить від 3,6м (найвужча ділянка дороги). Це спричинено встановленням гр.Дідур М.Д. господараської будівлі (сараю) на проїжджій частині дороги.
Мельник В.А. зважаючи на це, запропонував перенести розгляд заяви гр. Дзундзи О.М. на чергове засідання комісії із виїздом на місце.
 
Голосували:      «за»  - 9,    «проти» - 0,   «утримались» - 0
 
Вирішено:
        Розгляд заявигр.Дзундзи Ольги Михайлівни перенести на чергове засідання комісіїз повторним запрошенням сторін та виїздом на місце.
 
4. Розгляд заяви гр.Когут Оксани Іванівни щодопогодження межі земельної ділянки площею 0,1250 га на вул.600-річчя Голиня в с.Голинь Калуського району для ведення особистого селянського господарства суміжним землекористувачем – гр.Романів Мирославою Михайлівною.
Романів М.М. повідомила присутнім про те, що гр.Когут О.І. систематично розорює частину її земельної ділянки, яку вона використовує для ведення особистого селянського господарства, встановила на її ділянці металеві стовпчики на відстані 1,3 м. Зазначила присутнім, що гр.Когут О.І. спадщину після смерті матері ще не оформила.
Корпан Ю.С. повідомила про те, гр.Когут О.І. звернулася з позовом до Калуської міської ради судупро визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини.
Мельник В.А.повідомив присутнім, що земельна ділянка площею 0,1250 га на вул.600-річчя Голиня в с.Голинь Калуського району для ведення особистого селянського господарства, яку має намір приватизувати заявниця, відповідно до діючого генерального плану села Голинь повинна бути відведена під кладовище. Тому, враховуючи вищевикладене, погоджувати межі земельної ділянки площею 0,1250 га на вул.600-річчя Голиня в с.Голинь Калуського району для ведення особистого селянського господарства комісія не вбачає за доцільне.
 
Голосували:      «за»  - 9,    «проти» - 0,   «утримались» - 0
 
Вирішено:
Відмовити гр.Когут Оксані Іванівні у погодженні межі земельної ділянки площею 0,1250 га на вул.600-річчя Голиня в с.Голинь Калуського району для ведення особистого селянського господарства.
 
5. Розгляд заяви гр.Баран Надії Степанівни з приводувирішення спірного питання із гр.Коник Оксаною Михайлівною щодо оформлення права власності на земельну ділянку в урочищі «Середня» в с.Тужилів Калуського району.
Гергічна Е.М. повідомила присутнім, що суміжний землекористувач - гр.Коник О.М. на засідання узгоджувальної комісії не з’явилась, хоча була повідомлена завчасно. 
Відповідно до 4.2. Положення про узгоджувальну комісію земельні спори розглядаються за участю зацікавлених сторін, які повинні бути завчасно повідомлені про час і місце розгляду спору. У разі відсутності однієї із сторін при першому вирішенні питання і відсутності офіційної згоди на розгляд питання, розгляд спору переноситься.
 
Мельник В.А. зважаючи на це, запропонував перенести розгляд заяви гр. Баран Н.С.на чергове засідання комісії.
 
Голосували:      «за»  - 9,    «проти» - 0,   «утримались» - 0
 
Вирішено:
        Розгляд заяви гр.Баран Надії Степанівни перенести на чергове засідання комісії з повторним запрошенням сторін.
 
 
Голова комісії:                                     _________________  Володимир Мельник
Секретар комісії:                                  _________________  Елла Гергічна
Члени комісії                                     ________________ Юлія Корпан
                                                          ________________   Юрій Рекунов
                                                         ________________  Анатолій Собчук
________________  Любомир Онуфрик
_______________  Федір Сосяк
                                                         ________________ Любомир Гулимчук
                                                            ________________ Василь Лазар
 
                                                                      Затверджено:
                                                                                      рішення   міської ради 
                                                                                      14.12.2023   № 2834
                                                                                         Секретар міської ради
 
                                                                                    Віктор ГІЛЬТАЙЧУК
 
 
Протокол № 15
засідання узгоджувальної комісії по вирішенню земельних спорів
від 11.12.2023 року                                                                        м. Калуш
Присутні:  
Мельник Володимир Андрійович -начальник  управління земельних відносин Калуської міської ради,
голова комісії;
 
Гергічна Елла Миколаївна
 
 
 
Рекунов Юрій Іванович
 
 
Сосяк Федір Васильович
 
 
 
 
Смолянський Олександр
Анатолійович
 
 
Гулимчук Любомир Васильович
 
 
Відсутні:
Корпан Юлія Сергіївна
 
 
Собчук Анатолій Володимирович
 
 
 
 
Онуфрик Любомир Ярославович
 
 
-головний спеціаліст відділу землеустрою управління земельних відносин Калуської міської ради, секретар комісії;
- заступник начальника управління житлово-комунального господарства Калуської міської ради;
- головний спеціаліст-інспектор секторуінспекторів з благоустрою відділу муніципальної інспекції управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради;
- депутат міської ради, голова постійної комісії міської ради з питань власності, житлово - комунального господарства та екології (за згодою);
- староста Ріп’янського старостинського округу.
 
 
- головний спеціаліст-юрист юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради;
- начальник відділу №2 управління надання адміністративних послуг Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області  (за згодою);
- депутат міської ради, голова постійноїкомісії міської ради з питань будівництва та землеустрою (за згодою).
 
 
     
Порядок  денний
 
1. Розгляд заяви гр.Дзундзи Ольги Михайлівни щодо створення перешкод у користуванні дорогою на вул.Івана Франка, 24 в с.Ріп’янка Калуського району  гр.Дідур Марією Дмитрівною.
          Під час виїзного засідання присутніми членами узгоджувальної комісії проведено огляд вулиці І.Франка в с.Ріп’янка, яка проходить між будинковолодіннями громадян Дзундзи О.М. та Дідур М.Д.
        Провівши обміриширини дороги встановлено, що найвужча ділянка дороги між будинковолодіннями в районі вул.Франка І., 24 становить 3,6м, що відповідає нормам ДБН 360-92 «Містобудування. Планування та забудова міських і сільських поселень», оскільки ширина проїзду з одною смугою руху повинна становити 3,5 м.
 
Мельник В.А. запропонував гр.Дідур М.Д. надати на розгляд присутніх членів узгоджувальної комісії будівельний паспорт на жилий будинок і господарські будівлі та споруди домогосподарства, в якому вона проживає.
        Розглянувши подані гр.Дідур М.Д. документи, комісією зафіксовано, що відстань від сараю до краю дороги повинна становити 1 м.
        При цьому, членами комісії встановлено, що сарай побудовано на земельній ділянці у відповідності до будівельного паспорта.
 
Мельник В.А.: таким чином, враховуючи вищевикладене, факту порушення норм земельного законодавства громадянкою Дідур М.Д. встановлено не було.
 
               Голосували:      «за» - 6,  «проти»  - 0,    «утримались» -  0
 
Вирішили:
        Роз’яснити гр.Дзундзі Ользі Михайлівні про те, що порушень земельного законодавства громадянкою Дідур Марією Дмитрівною членами узгоджувальної комісії не виявлено.
 
 
 
Голова комісії:                                   _______________  Володимир Мельник
Секретар комісії:                             _______________  Елла Гергічна
Члени комісії                                     _______________  Юрій Рекунов
________________Олександр Смолянський
________________   Федір Сосяк
                                                         ________________ Любомир Гулимчук