ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LVIII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

21.12.2023

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    28
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    1
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2835
Про погодження проєкту  Меморандуму про співпрацю з товариством з обмеженою відповідальністю «BABLE»

УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
21.12.2023     №   2835
 
Про погодження проєкту  Меморандуму про співпрацю з товариством з обмеженою відповідальнічстю «BABLE»
 
м.Калуш
(п’ятдесят восьма сесія восьмого
демократичного скликання)
 
 
Відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», беручи до уваги записку начальника управління економічного розвитку міста міської ради Юрія Соколовського і враховуючи рекомендації постійної  комісії міської ради з питань з гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, міська рада
ВИРІШИЛА:
 
1. Погодити проєкт Меморандуму про співпрацю з товариством з обмеженою відповідальністю «BABLE» (Німеччина) (додається).
2. Уповноважити міського голову Андрія Найду від Калуської міської ради укласти Меморандум про співпрацю з товариством з обмеженою відповідальністю «BABLE» в особі  Олександра Шмідта.
3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника міського голови Богдана Білецького.
 
 
 
 Міський голова                                                              Андрій НАЙДА
                   
ПОГОДЖЕНО
рішенням міської ради
21.12.2023     №  2835
Секретар міської ради
 
 Віктор ГІЛЬТАЙЧУК     
 
МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ
 
м. Калуш                                                               «____» _________ 2023 р.
 
Цей документ є Меморандумом, який офіційно закріплює угоду про співпрацю між Калуською міською територіальною громадою (надалі - громада) (Калуською міською радою) та платформою BABLE Smart Cities (товариством з обмеженою відповідальністю «BABLE»). Він окреслює спільне зобов’язання та розуміння між двома суб’єктами у досягненні спільних цілей  і сприянні співпраці для просування ініціатив розумного міста.
У цьому меморандумі викладено наше взаєморозуміння щодо співпраці, яке є основою для майбутньої діяльності між нашими суб'єктами. Хоча початкового семінару чи аналізу попереднього фінансування не проводилося, цей документ створює основу для нашого постійного партнерства.
Він включає:
1. Сторони
2. Передумови
3. Початок і тривалість
4. Збереження прав і обов’язків
5. Мета та сфери дії угоди
6. Відносні ролі то обов’язки
7. Відповідальність один перед одним
8. Фінансові домовленості
9. Управління
10. Управління суперечками
 
1.       Сторони Меморандуму про співпрацю
Цей Меморандум про співпрацю укладено між Калуською міською радою в особі міського голови Андрія Найди та товариством з обмеженою відповідальністю «BABLE» в особі Олександра Шмідта.
Сторони, згадані вище, погодилися укласти Меморандум про співпрацю відповідно до умов нижче. Підписуючи Меморандум про співпрацю, обидві сторони приймають його зміст і погоджуються здійснювати прийняті заходи під свою власну відповідальність і відповідно до цього Меморандум про співпрацю з усіма викладеними в ньому зобов’язаннями та умовами.
2.       Передумови
Прагнучи сталого міського розвитку та як активний учасник Угоди мерів, громада взяла на себе добровільне зобов’язання скоротити викиди CO2 мінімум на 35% до 2030 року. Це зобов’язання підкреслює готовність міста до екологічної відповідальності та узгоджується з глобальними зусиллями боротьби зі зміною клімату. Нещодавнє схвалення Плану дій зі сталого розвитку енергії та клімату (SECAP) у жовтні 2023 року ще більше укріплює стратегічне бачення громади. Цей комплексний план не лише відображає зобов’язання міста скоротити викиди вуглекислого газу, а також окреслює дорожню карту сталого розвитку громади. Наголошуючи на цілісному підході, громада прагне одночасно підвищити рівень обслуговування мешканців та мінімізувати споживання енергії та викидів CO2.
Для досягнення цих амбітних цілей була організована зустріч між представниками Калуської міської ради і ТзОВ «BABLE» для обговорення та узаконення спільних зусиль. Під час цієї зустрічі представники Калуської міської ради представили свої цілі, узгоджені з Угодою мерів, шукаючи кваліфікованого експерта BABLE з розумних міст і кліматичної нейтральності. У відповідь BABLE провели ретельний аналіз потреб і запропонували низку дієвих кроків для підтримки програми сталого розвитку Калуської міської територіальної громади.
Цей меморандум тепер є офіційним зобов’язанням між громадою та BABLE, забезпечуючи структуровану основу для їхніх спільних зусиль. Рекомендаційний супровід BABLE гратиме вирішальну роль у спрямуванні Калуша до успішної реалізації його цілей сталого розвитку, відображаючи спільне зобов’язання обох організацій сприяти інноваціям і стійкості в міському середовищі.
3.       Початок і тривалість
Цей Меморандум про співпрацю діятиме з дати підписання до завершення запропонованих заходів щодо виконання зобов’язань Угоди мерів у громаді. Однак цей Меморандум про співпрацю та участь однієї чи кількох Сторін у ньому може бути припинено відповідно до умов цього Меморандуму про співпрацю.
Дія цього Меморандуму про співпрацю автоматично припиняється стосовно відповідної Сторони до положень, що діють після закінчення терміну дії або припинення згідно з Розділом 4 цього Меморандуму про співпрацю.
4.       Збереження прав і обов'язків
Положення щодо прав доступу, розповсюдження та конфіденційності за згаданий період часу, а також щодо відповідальності, чинного законодавства та вирішення спорів залишаються в силі після закінчення або припинення дії цього Меморандуму про взаєморозуміння.
5.       Мета та сфера дії цієї Угоди
Ця Угода встановлює систему управління та підзвітності між Калуською міською радою, провідний партнер і платформою BABLE Smart Cities. Метою Угоди є:
• Визначити відповідні ролі та обов'язки обох організацій щодо успішної реалізації запропонованих пропозицій BABLE для «Пошуку правильної технології для покращення енергозбереження в громаді» та «Написання стратегій транспортної та мобільної спроможності громади відповідно до  зобов'язань Угоди мерів»
• Сприяти ефективній взаємодії та співпраці між обома організаціями
6.       Відносні ролі та обов'язки
Загальні принципи
Кожна Сторона зобов’язується брати участь в ефективному виконанні цих двох стратегічних заходів для громади, співпрацювати, швидко та вчасно виконувати відповідно до пропозиції, зробленою BABLE, і цим Меморандумом про взаєморозуміння.
Кожна Сторона зобов’язується своєчасно повідомляти Калуську міську раду та платформою BABLE Smart Cities, відповідно до пропозиції BABLE щодо будь-якої суттєвої інформації, факту, проблеми чи затримки, яка може стосуватися двох стратегічних заходів «Пошук правильної технології для покращення енергозбереження в громаді» та «Написання стратегій транспортної та мобільної спроможності громадиа відповідно до  зобов'язань Угоди мерів».
Кожна Сторона повинна негайно надати всю інформацію, яка обґрунтовано вимагається Калуською міською радою або платформою BABLE Smart Cities для виконання своїх завдань.
Кожна Сторона вживає розумних заходів для забезпечення точності будь-якої інформації або матеріалів, які вона надає іншим Сторонам.
 
Порушення
У разі виявлення Калуською міською радою порушення Стороною своїх зобов’язань за цим Меморандумом про взаєморозуміння або Пропозиції, зробленої компанією BABLE, Калуська міська рада надсилає офіційне повідомлення такій Стороні з вимогою, що таке порушення буде усунено протягом 30 календарних днів з дати отримання письмового повідомлення Стороною.
7.       Відповідальність один перед одним
7.1.    Жодних гарантій
Стосовно будь-якої інформації або матеріалів, наданих однією Стороною іншій у рамках двох стратегічних видів діяльності «Пошук правильної технології для покращення енергозбереження в громаді» та «Написання стратегій транспортної та мобільної спроможності громади відповідно до зобов'язань Угоди мерів», жодних гарантій чи заяв будь-якого роду зроблено, надано або мається на увазі щодо достатності чи придатності для мети, а також щодо відсутності будь-якого порушення будь-яких прав власності третіх осіб.
Тому
• Сторона-одержувач у всіх випадках несе повну та виняткову відповідальність за використання інформації та матеріалів;
• жодна Сторона, яка надає права доступу, не несе відповідальності у разі порушення прав власності стороною третьої особи, що виникає в результаті використання будь-якою іншою Стороною (або її суб’єктами під тим самим контролем) її Прав доступу.
 
7.2 Обмеження договірної відповідальності
Жодна зі Сторін не несе відповідальності перед будь-якою іншою Стороною за будь-які непрямі чи непрямі збитки чи подібні збитки, наприклад, але не обмежуючись, втратою прибутку, втратою доходу або втратою контрактів, за винятком випадків умисних дій або грубої недбалості.
Сукупна відповідальність Сторони перед іншими Сторонами колективно обмежується часткою Сторони від загальна вартість двох стратегічних заходів «Пошук правильної технології для покращення енергозбереження в громаді» та «Написання стратегій транспортної та мобільної спроможності громади відповідно до зобов'язань Угоди мерів» під Пропозицією від BABLE.
Відповідальність Сторони не обмежується жодним із двох попередніх пунктів, якщо  такої шкоди було спричинено навмисною дією чи грубою недбалістю, або в тій мірі, в якій таке обмеження не дозволено законом.
8.       Фінансові домовленості
Цей документ підписаний для підготовки майбутнього партнерства, відповідно до якого Калуська міська рада може звернутися за послугами до BABLE та інших у двох стратегічних заходах «Пошук правильної технології для покращення енергозбереження в громаді» та «Написання стратегій транспортної та мобільної спроможності громади відповідно до зобов'язань Угоди мерів».
Таким чином, Калуська міська рада забезпечуватиме бюджети у декілька кроків для реалізації стратегічних заходів.
9.       Управління
Щоб забезпечити успішне виконання двох стратегічних заходів «Пошук правильної технології для покращення енергозбереження в громаді» та «Написання стратегій транспортної та мобільної спроможності громади відповідно до зобов’язань Угоди мерів», згаданих в пропозиції BABLE, буде прийнята така модель управління:
 
9.1 Пошук правильної технології для покращення енергозбереження в громаді
На шляху до кліматично нейтральних і розумних громад технологія відіграє життєво важливу роль у формуванні готовності громад до майбутнього та сталого розвитку.
Тим не менш, закупівля правильної технології може бути складним і заплутаним процесом. В BABLE, ми добре підготовлені, щоб супроводжувати вас на всіх етапах, забезпечувати підтримку починаючи від попередньої закупівлі і до ефективного впровадження технології з відчутним ефектом.
Наша діяльність включатиме такі кроки:
1. Розуміння поточного стану рішень з енергоефективності
• Оцінка сучасної технології в громаді
2. Впровадження інноваційних енергозберігаючих рішень
•         Вивчення поточного ринку розумної громади та доступних технологій для потреб вашої громади в різних областях
3. Навчання на впровадженні у реальному житті
• Навчання на минулих проектах і на тому, як іншим містам вдалося впровадити ту саму технологію.
4. Дорожня карта, щоб розширити енергозберігаючі технології у  громаді
• Встановлення ідеальної відправної точки для впровадження визначених технологій
5. Служба закупівель
• Повна підтримка в усьому процесі закупівлі проекту розумної громади, використовуючи наш досвід для досягнення найкращих можливих результатів.
 
9.2 Написання стратегій транспортної та мобільної спроможності громади відповідно до зобов'язань Угоди мерів
У прагненні створити громаду, готової до майбутнього, критичним кроком є розуміння поточного стану та виявлення прогалин і можливостей для вдосконалення. Однак ініціювати цей процес може бути складно без необхідного аналізу та досвіду для прийняття стратегічних рішень.
       Як я можу створити стратегію Smart City?
       Який статус моєї системи мобільності?
       Як створити план дій щодо декарбонізації/клімату?
Ми пропонуємо різні інструменти та експертні послуги залежно від рівня та сфери підтримки, які вам потрібні. Наші інструменти BABLE зосереджені здебільшого на відображенні статусу-кво, тоді як наші експерти зі стратегії можуть використовувати свої експертизи для розробки детальної стратегії громади.
Наша діяльність включатиме такі кроки:
1. Оцінка поточного стану транспортної та мобільної спроможності громади
• Розуміння транспортних можливостей громади
• Використання інструменту UMAM, який забезпечує простий у використанні інструмент самооцінки для аналізу показників мобільності громад. Заходи в рамках UMAM будуть доповнювати запропоновані SUMI, SUMP та SULP з ЄС.
2. Ознайомлення з поточними тенденціями мобільності для підготовки інноваційного плану мобільності громади
• Вивчення поточних тенденцій мобільності та доступних методів для потреб вашої громади
3. Написання стратегії майбутнього для громади з експертами BABLE
• Експерти BABLE співпрацюватимуть з вами, щоб окреслити та визначити план мобільності громади.
 
10.     Управління суперечками
У разі виникнення спору між Калуською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю «BABLE» сторони погоджуються, що повинні докласти зусиль для вирішення спору між ними. Якщо сторони не можуть досягти вирішення питання, спір передається на розгляд медіації, вартість якої покривається порівну між сторонами, які беруть участь у процесі.
 
 
ПІДПИСИ СТОРІН
 
Товариство з обмеженою відповідальністю «ВАВLE»
 
Калуська міська рада
 
Директор
 
Олександр ШМІДТ
Міський голова
       
Андрій НАЙДА