ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LXII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

29.02.2024

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    26
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    5
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2954
Про звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо оприлюднення  розрахунку обсягу освітньої субвенції на 2024 рік


УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
29.02.2024     №   2954
 Про звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо оприлюднення розрахунку обсягу освітньої субвенції на 2024 рік  
 
м.Калуш
(шістдесят друга сесія восьмого демократичного скликання)
 
 
 
Відповідно до Конституції України, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні, враховуючи рекомендації постійної комісії з соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Схвалити та направити звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо оприлюднення розрахунку обсягу освітньої субвенції на 2024 рік (додається).
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Надію Гуш.
 
 
Міський голова                                                                Андрій НАЙДА
 
Кабінету Міністрів України
 
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
 
Міністерством освіти і науки України у 2023 році було підготовлено інформаційні довідки щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції для обласних бюджетів та бюджетів територіальних громад, які призначені для кращого розуміння особливостей розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами та є одним із основних джерел інформації для засновників закладів освіти в процесі аналізу ефективності мережі закладів та прийняття управлінських рішень щодо її оптимізації.
Калуською міською радою основні показники із інформаційної довідки щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції аналізувались та враховувались при формуванні спроможної мережі закладів загальної середньої освіти.
Однак, станом на 29 лютого Міністерством освіти і науки України не оприлюднено механізм розподілу обсягу освітньої субвенції на 2024 рік. Потреба в субвенції на оплату праці педагогічних працівників, які працюють у системі загальної середньої освіти Калуської МТГ складає 236 536 900,00 грн. Згідно з розподілом субвенції на 2024 рік нашій громаді на оплату праці педагогів, з державного бюджету передбачено видатки в розмірі 202 157 000,00 грн.
Дефіцит коштів при забезпечені мінімальних виплат та надбавок становить 34 379 900,00 гривень.
Для об’єктивного аналізу видатків на оплату праці педагогічних працівників та формування спроможної мережі на 2024-2025 навчальні роки просимо оприлюднити інформаційні довідки щодо розрахунку обсягів освітньої субвенції.
 
 
Прийнято на  сесії Калуської міської ради восьмого демократичного скликання     29.02.2024