ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LXII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

29.02.2024

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    29
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    2
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 2953
Про звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо розподілу обсягу освітньої субвенції

 
УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
29.02.2024     №   2953
 Про звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо розподілу обсягу освітньої субвенції
 
 
 
м.Калуш
(шістдесят друга сесія восьмого демократичного скликання)
 
Відповідно до Конституції  України, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні, враховуючи рекомендації постійної комісії з соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Схвалити та направити звернення Калуської міської ради до Кабінету Міністрів України щодо розподілу обсягу освітньої субвенції (додається).
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови Надію Гуш.
 
 
Міський голова                                                                Андрій НАЙДА
 
 
 
Кабінету Міністрів України
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
 
Законом України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» було схвалено розподіл освітньої субвенції між бюджетами територіальних громад на 2024 рік. Збережено формулу розподілу освітньої субвенції, яка використовувалася з 2018 по 2022 роки, з наступними змінами, які продовжують діяти у 2024 бюджетному році, а саме:
•         продовжується застосовуватись коефіцієнт 0,9 до формульного розрахунку освітньої субвенції;
•         вилучено з формули додаткові години навчального плану на окремі предмети, факультативні курси, індивідуальні заняття, тощо.
Потреба на оплату праці педагогічних працівників, які працюють у системі загальної середньої освіти Калуської МТГ складає 236 536 900,00 грн. Згідно з розподілом освітньої субвенції на 2024 рік нашій громаді на оплату праці педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, з державного бюджету передбачено видатки в розмірі 202 157 000,00 грн.  Дефіцит освітньої субвенції при забезпечені мінімальних виплат та надбавок становить 34 379 900,00 гривень.
У зв’язку з повномасштабним вторгненням російської федерації в Україну усвідомлюємо, що основним завданням є захист держави та покращення обороноздатності. Проте збереження освітньої галузі та забезпечення якісного освітнього процесу є визначальним у відновлені та розбудові України після перемоги.
Калуська міська рада докладає всіх можливих зусиль для підтримки освітньої галузі, своєчасної виплати заробітної плати, підвищення соціального статусу. Так у 2023 році на оплату праці працівників закладів загальної середньої освіти додатково, за рахунок коштів місцевого бюджету, виділено 23 957 400,00 гривень.
В умовах недостатнього обсягу освітньої субвенції на органи місцевого самоврядування, незалежно від фінансової спроможності, покладається непосильне завдання покриття дефіциту за рахунок коштів місцевого бюджету, враховуючи вилучення військового ПДФО.
Згідно з частиною третьою статті 1032 Бюджетного кодексу України Кабінет Міністрів України здійснює розподіл резерву освітньої субвенції та може визначати напрями використання таких коштів.
Враховуючи дефіцит освітньої субвенції у сумі понад 34 млн. гривень, Калуська міська рада просить здійснити перерозподіл обсягу освітньої субвенції на оплату праці педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти з метою недопущення утворення заборгованості в частині нарахування та виплати заробітної плати.
 
  
Прийнято на  сесії Калуської міської ради восьмого демократичного скликання     29.02.202