ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LXIII

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

28.03.2024

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    25
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    3
  • Відсутні
    11

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 3075
Про Порядок надання та використання коштів з бюджету Калуської міської територіальної громади, як субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання заходів Програм соціально-економічного розвитку регіонів для військових частин на 2024 рік

УКРАЇНА

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА

РІШЕННЯ

28.03.2024 3075

Про Порядок надання та використання коштів з бюджету Калуської міської територіальної громади, як субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання заходів Програм соціально-економічного розвитку регіонів для військових частин на 2024 рік м.Калуш
(шістдесят третя сесія восьмого демократичного скликання)

Відповідно до пункту 22 частини 1 статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», статті 14 Закону України «Про основи національного спротиву» та на виконання рішень Ради оборони Івано-Франківської області, враховуючи рекомендації постійної комісії міської ради з питань соціально-економічного розвитку, бюджету та інвестиційної політики міська рада

ВИРІШИЛА:

1.Затвердити Порядок надання та використання коштів з бюджету Калуської міської територіальної громади, як субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання заходів Програм соціально-економічного розвитку регіонів для військових частин на 2024 рік в новій редакції згідно з додатком 1.

2. Затвердити новий склад комісії з розгляду звернень військових частин щодо надання субвенцій згідно з додатком 2.

3. Затвердити форму договору про передачу видатків у 2024 році згідно додатком 3

4. Вважати таким що втратило чинність рішення міської ради від 25.01.2024 № 2892.

5. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Віктора Гільтайчука.

Міський голова         Андрій НАЙДА

Додаток 1

до рішення міської ради

28.03. 2024 № 3075

Порядок надання та використання коштів з бюджету Калуської міської територіальної громади, як субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання заходів Програм соціально-економічного розвитку регіонів для військових частин на 2024 рік

Цей Порядок визначає механізм надання та використання коштів бюджету Калуської міської територіальної громади на реалізацію заходів Програм підтримки підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України на 2024 рік (далі- Програми), затверджених як субвенція з місцевого бюджету державному бюджету на виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку регіонів (далі- Субвенція).

Головним розпорядником бюджетних коштів є управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради.

Головний розпорядник бюджетних коштів уповноважує одержувача бюджетних коштів – Військові частини підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, в яких проходять службу військовослужбовці, що зареєстровані і проживають в Калуській міській територіальній громаді, на виконання заходів передбачених Програмами та надає кошти бюджету Калуської міської територіальної громади в межах бюджетних асигнувань у вигляді Субвенції.

Субвенція спрямовується на покращення матеріально-технічного забезпечення військових частин, підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України, а саме на придбання: системи подавлення БПЛА, щити КУПОЛ, антидронові рушниці, антени активні, портативні радіостанції, супутникові системи Starlink, дрони, комплекти «Бджола Кросфаєр», квадрокоптери з тепловізорами і без, акумулятори до квадрокоптерів, тепловізори, приціли, техніку, зарядні станції, генератори, запасні частини до вантажних транспортних засобів, фургонів та легкових автомобілів, шини для транспортних засобів, паливно-мастильних матеріалів, засоби для надання першої домедичної допомоги.

Закупівля товарів за рахунок коштів Субвенції здійснюється в установленому законом порядку.

Надання Субвенції одній військовій частині, яка не є підшефною (рішення виконавчого комітету Калуської міської ради № 272 від 22.12.2020р « Про шефство над військовими частинами») здійснюється в обсягах передбачених рішеннями Калуської міської ради «Про внесення змін до рішення «Про бюджет Калуської міської територіальної громади на 2024 рік», орієнтовно в межах 500 тис. грн на рік.

Основою для розгляду питання щодо надання субвенції військовій частині підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України є звернення командування військової частини, яке розглядається комісією з розгляду звернень військових частин щодо надання субвенції та вносяться зміни в Програму.

Підставою для фінансування з бюджету Калуської міської територіальної громади є Договір про передачу видатків у 2024 році.

Головний розпорядник бюджетних коштів, на підставі укладеного договору, перераховує кошти до військової частини підрозділів Збройних Сил України, Національної гвардії України та Державної прикордонної служби України платіжною інструкцією, в якій у графі «призначення платежу» додатково зазначає ціль використання субвенції.

З урахуванням вимог Бюджетного кодексу України одержувач коштів зобов’язаний забезпечувати контроль за ефективним та цільовим використанням коштів Субвенції та надати до управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради у термін до 2-х місяців з дати отримання коштів звіт про їх виконання з відповідними документами та матеріалами, які підтверджують їх використання. У випадку не подання звіту за надані кошти наступне фінансування не буде надаватись.

У разі не освоєння коштів субвенції протягом бюджетного 2024 року, залишок коштів, що не використані, повертаються на рахунок головного розпорядника коштів. Повернення залишку коштів повинно бути не пізніше 25.12.2024 року.

Використання коштів Субвенції за призначенням, яке не відповідає цьому Порядку, є нецільовим використанням бюджетних коштів, що тягне за собою відповідальність згідно з чинним законодавством України.

Секретар міської ради Віктор ГІЛЬТАЙЧУК

Додаток 2

до рішення міської ради

28.03. 2024 № 3075

Склад комісії

з розгляду звернень військових частин щодо надання субвенції

Прізвище, ім’я та по-батькові Посада Склад комісії
1 Гільтайчук Віктор секретар міської ради голова комісії
2 Савка Олег керуючий справами виконкому заступник голови
комісії
3 Паньків Галина головний бухгалтер управління з питань
надзвичайних ситуацій міської ради
секретар комісії
4 Дембич Іван начальник управління з питань
надзвичайних ситуацій міської ради
член комісії
5 Кайдан Дмитро-Святослав начальник юридичного відділу виконавчого комітету Калуської міської ради член комісії
6 Поташник Леся начальник фінансового управління член комісії
7 Лебеденко Ярослав заступник начальника – начальник мобілізаційного відділення калуського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник (за згодою) член комісії
8 Федоришин Святослав депутат міської ради член комісії
9 Білоус Інна депутат міської ради член комісії
10 Смолянський Олександр депутат міської ради член комісії
11 Гук Оксана депутат міської ради член комісії
12 Сікора Ольга депутат міської ради член комісії
13 Шутяк Оксана депутат міської ради член комісії
14 Білінський Петро депутат міської ради член комісії
15 Куц Сергій депутат міської ради член комісії

В разі відсутності представника депутатської фракції за її дорученням у засіданні комісії бере участь уповноважена особа фракції з правом ухвального голосу.



Секретар міської ради         Віктор ГІЛЬТАЙЧУК

Додаток 3

до рішення міської ради

28.03. 2024 № 3075

Договір

про передачу видатків у 2024 році

м.Калуш«__» ________ 202__ р.

Калуська міська рада (далі – Надавач субвенції), в особі міського голови Андрія Михайловича Найди, що діє на підставі ст. 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» та рішення ________________________ «Про передачу міжбюджетного трансферту ______________________» та _____________________________(далі – Одержувач субвенції), в особі _______________________________, що діє на підставі ______________, з метою виконання програм соціально-економічного розвитку регіонів, керуючись пунктом 22-5 Прикінцевих та перехідних положень Бюджетного кодексу України уклали даний договір про наступне:

  1. ПРЕДМЕТ ДОГОВОРУ
    Надавач субвенції передає державному бюджету кошти у вигляді субвенції з місцевого бюджету державному бюджету на виконання заходів Програми ___________________________________, затвердженої рішенням сесії ________________________________ в сумі _______________ гривень (___________________ гривень) _____________ (найменування державної установи)
  2. ПРОВЕДЕННЯ ВИДАТКІВ
    1. Управління з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради перераховує кошти на відповідний рахунок державного бюджету, відкритий в управлінні Державної казначейської служби України у ____________________________.(найменування відділення казначейства)
    2. Передача видатків здійснюється шляхом безготівкового перерахунку коштів у вигляді субвенції з бюджету Калуської міської територіальної громади, як поточні/капітальні трансферти органам державного управління інших рівнів
    3. Кошти передаються до державного бюджету в сумі _______________ гривень (_______________ тисяч гривень), згідно помісячного розпису видатків бюджету Калуської міської територіальної громади та використовуються (деталізувати) на :

2.4. У разі неможливості використання коштів бюджету Калуської міської територіальної громади в повному обсязі за цільовим призначенням протягом бюджетного періоду, _____________________________ (найменування державної установи) забезпечує їх повернення до бюджету Калуської міської територіальної громади у порядку визначеному законодавством.

  1. ОБОВЯЗКИ СТОРІН
    1. Відповідальність за цільове використання коштів покладається на __________________________(зазначити керівника державної установи).
    2. Надавач субвенції зобов’язується перерахувати субвенцію.
    3. Одержувач субвенції зобов’язаний повернути залишки невикористаної субвенції до 25 грудня 2024 року.
    4. ___________________ (зазначити державну установу) у термін до 2-х місяців письмово звітує про використання коштів перед Управлінням з питань надзвичайних ситуацій Калуської міської ради.
  2. ТЕРМІН ДІЇ ДОГОВОРУ
    4.1. Цей договір набирає чинності з моменту його підписання і діє до
    31 грудня 2024 року.
  3. ВИРІШЕННЯ СПОРІВ
    5.1. У випадку виникнення спорів між Сторонами, що стосуються виконання зобов’язань по цьому договору, Сторони вживають заходи щодо їх врегулювання шляхом консультацій та переговорів.
    5.2. У випадку, коли Сторони не дійшли згоди із спірних питань шляхом переговорів, такий спір підлягає вирішенню в судовому порядку згідно з чинним законодавством України.
  4. ІНШІ УМОВИ

6.1. Всі зміни і доповнення до цього договору оформлюються у вигляді додаткових угод, що є невід’ємними частинами цього договору.

6.2. Цей договір укладено на _________ сторінках у трьох примірниках, що мають однакову юридичну силу і зберігається органами, які його підписали.

6.3. Додатки та доповнення до цього договору, підписані сторонами протягом терміну його дії, є невід’ємними частинами цього договору.

7. РЕКВІЗИТИ ТА ПІДПИСИ СТОРІН

Від Надавача субвенції:Від Отримувача субвенції:

КАЛУСЬКА МІСЬКА РАДА
вул. Івана Франка,1 м. Калуш
Івано-Франківська область
Код ЄДРПОУ 04054300
Міський голова
___________________ Андрій НАЙДА
«__» _____________2024
МП
найменування державної установи
та реквізити
Керівник
______________________(Ім’я Прізвище)
«__» _____________2024
МП
УПРАВЛІННЯ З ПИТАНЬ НАДЗВИЧАЙНИХ
СИТУАЦІЙ КАЛУСЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ
вул. Ст. Бандери, 28
м. Калуш
Код ЄДРПОУ 08519693
Начальник управління
_____________________ Іван ДЕМБИЧ
«__» _____________2024
МП

Секретар міської ради     Віктор ГІЛЬТАЙЧУК