ОПИС ДОКУМЕНТУ

Статус:

Прийнятий в цілому

Сесія:

LXIV

Скликання:

VIII

Проголосовано:

В цілому

Рішення:

Прийнято

Дата прийняття:

25.04.2024

РЕЗУЛЬТАТИ ГОЛОСУВАННЯ

  • Підтримали
    31
  • Не підтримали
    0
  • Утримались
    0
  • Не голосували
    0
  • Відсутні
    8

ПОІМЕННЕ ГОЛОСУВАННЯ ХРОНОЛОГІЯ ДОКУМЕНТУ ДРУК РІШЕННЯ ПЕРЕГЛЯНУТИ ТЕКСТ ПРОЄКТУ

РІШЕННЯ: № 3122
Про звернення Калуської міської ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо ротації і демобілізації військовослужбовців


УКРАЇНА
КАЛУСЬКА  МІСЬКА  РАДА
РІШЕННЯ
25.04.2024     №   3122
 
Про звернення Калуської міської ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо ротації і демобілізації військовослужбовців
 
м.Калуш
(шістдесят четверта сесія восьмого демократичного скликання)
 
  
 
 
Відповідно до Конституції України, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рекомендації постійної комісії з питань гуманітарної роботи, законності та антикорупційної політики, міська рада
 
ВИРІШИЛА:
 
  1. Схвалити та направити звернення Калуської міської ради до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо ротації і демобілізації військовослужбовців (додається).
  2. Контроль за виконанням рішення покласти на секретаря міської ради Віктора Гільтайчука.
 
 
Міський голова                                                                Андрій НАЙДА
 
 
 
Верховній Раді України
 
Кабінету Міністрів України
 
 
ЗВЕРНЕННЯ
         
Враховуючи численні звернення жителів Калуської громади, які проходять службу в лавах Збройних сил України, мужньо боронять нашу державу, ми, депутати Калуської міської ради,звертаємось до вас про наступне.
2 квітня 2024 року Президент України підписав законопроєкт «Про внесення змін до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”», з якого виключили положення про демобілізацію. Це питання зараз особливо чутливе не лише для військовослужбовців та їхніх сімей, а й для всього суспільства. Бійці, які понад два роки боронять нашу державу, потребують відновлення фізичних сил і морального стану. Водночас ми розуміємо, що рішення про демобілізацію чи звільнення військовослужбовців має бути добре виваженим, щоб не допустити послаблення Сил оборони і зниження обороноздатності країни. На зміну виснаженим і втомленим бійцям мають прийти добре підготовлені військовослужбовці.
Враховуючи вищевикладене, закликаємо в найкоротші терміни розробити та прийняти закон, який би чітко регламентував питання ротації і демобілізації військовослужбовців, визначав додаткові підстави для звільнення з військової служби окремих категорій військовослужбовців, які протягом певного терміну виконували бойові завдання. Встановлення чітких термінів служби забезпечить справедливее ставлення до всіх мобілізованих громадян. Мобілізовані, які знають чітку дату демобілізації, матимуть кращу психологічну стійкість і зможуть більш ефективно виконувати свої службові обов’язки.
Упевнені, що прийняття такого закону буде справедливим кроком щодо мобілізованих громадян, а також сприятиме підвищенню ефективності Збройнихсил України.
 
 
Прийнято на шістдесят четвертій сесії Калуської міської ради восьмого демократичного скликання     25.04.2024